1 Mar 2022 kl: 00:00
Program- och förändringsledare

Marks kommun - Borås

Borås

Program- och förändringsledare

Program- och förändringsledare


Om arbetsplatsen


Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg.

Av Marks kommuns drygt 35 000 invånare, så arbetar nära 3 500 personer i kommunens olika verksamheter. Här finns för- och grundskola på de flesta orter, högstadium på fyra olika platser och gymnasium centralt i kommunen. Kinna som är kommunens administrativa centrum är utsedd till Sveriges grönaste ort.

Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Kommunen står nu i en spännande fas avseende det fysiska kontorets utveckling kopplat till de erfarenheter som verksamheten fått av andra arbetssätt, så som mer distansarbete och digitala möten under pandemin. Vad är det fysiska kontorets syfte i framtiden? Hur ser arbetssätten ut och hur stödjer framtida kontorslokaler dessa?Arbetsuppgifter


Uppdraget innebär att stödja kommunens kontorsarbetsplatsutveckling med utgångspunkt från en arbetsplatsstrategi som ger svar på hur fysisk, digital och social miljö på bästa sätt kan understödja medarbetarna i deras arbete med att uppnå verksamhetens mål.

Som program- och förändringsledare leder du arbetet med att ta fram en arbetsplatsstrategi. Du styr och leder utformandet och etableringen av ett verksamhetsprogram i riktning mot framtidens kontorsarbetsplats/arbetssätt utifrån uppdragsgivarens intentioner. Du tar fram program- och tidsplan, skapar en programorganisation och leder programarbetet i riktning mot satta mål tillsammans med kollegor. Det är extra viktigt att du förstår vad som krävs för att involvera berörda medarbetare i kommunen i syfte att nå eftersträvade effektmål. I detta arbete förväntas du stödja chefer i förändringsarbetet.

Tjänsten är placerad inom teknik- och serviceförvaltningen med förvaltningschef som närmaste ledare tillika programägare. Du kommer att ha kontakter med alla kommunens förvaltningar och rapporterar till både egen chef och koncernledning.

Tjänsten är en visstidsanställning under ett års tid med möjlighet till förlängning.Kvalifikationer


Vi söker dig som är van att hantera stora och små program och projekt. Du har gedigen kunskap inom program- och projektledning och är en fena på förändringsledning. Du har någon form av högskoleutbildning, är utbildad inom projekt- och förändringsledning samt har kunskap om projekt- och förändringsmodeller. Du har erfarenhet av liknande projekt och har kunskap inom strategisk arbetsplatsutveckling.
Erfarenhet av ledning och styrning i kommunal verksamhet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att din personlighet präglas av god förmåga att kommunicera och samarbeta samt att du är drivande och strukturerad.

 • Du delar gärna med dig av din kunskap och hjälper andra att lyckas. Du har förmåga att utrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har goda datakunskaper
 • Du arbetar enligt en tydlig process. Organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines
 • Du sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål. Gör det som krävs för ett gott resultat
 • Du håller dig á jour inom din profession och ditt expert område, omvärldsbevakar och trendspanar
 • Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer
 • Du anpassar dig och hittar win-win lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet
 • Du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem


 • Generell information


  Sista ansökningsdag: 2022-03-11
  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Antal tjänster: 1
  Tillträde: Så snart som möjligt
  Referensnummer: C77981


  Kontaktperson

  Marja-Leena Uitto Adolfsson
  Marja-Leena.UittoAdolfsson@mark.se
  Förvaltningschef 0320-21 71 21


  Facklig kontakt nås via kommunens växel

  0320-21 70 00  Övrigt


  Bifoga CV och personligt brev
  Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

  Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

  Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

  Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.