30 Maj 2022 kl: 12:14
Processingenjör med kvalitetsinriktning

Array - Nouryon - Bohus

Bohus Processingenjör

Processingenjör med kvalitetsinriktning

Processingenjör med kvalitetsinriktning


Vill du vara med och göra vardagen lättare för människor runt om i världen? Utan att se det möter du oss varje dag i din vardag. Vi finns i din mobil, i läkemedel och i färgen du målar huset med. Med ett gemensamt engagemang för innovation, hållbarhet och säkerhet arbetar våra medarbetare dagligen för en hållbar framtid.

Är du i början av din karriär och känner att du är redo för nästa utmaning? Vi söker nu en Processingenjör till vår site i Bohus! Som Processingenjör på vår avdelning för Process and Quality Control har du en central och viktig roll på site Bohus. Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara på vår Alkalifabrik där du ansvarar för de långsiktiga förbättringarna i fabriken, både vad gäller effektivitet och processäkerhet. Du kommer att stötta och ersätta Quality Engineer i en verksamhet som levererar produkt till kunder inom läkemedels- och livsmedelsproducenter – kunder som därmed ställer höga kvalitetskrav på oss.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden


I Bohus har vi fyra olika produktionsenheter – Hydrogen Peroxide, Separation Products, Colloidal Silica och Alkali. Vi har en positiv tillväxt på alla områden vilket gör att många spännande projekt pågår och väntar runt hörnet. Som processingenjör på PQC avdelningen i Bohus finns möjlighet att bli djupt involverad i flera av dessa projekt. Inom Nouryon som företag, med 9700 anställda och en global verksamhet, och Bohus som site finns dessutom stora utvecklingsmöjligheter för den som vill.

Du kommer ingå i sitens PQC-organisation (Process and Quality Control) och rapportera till PQC Manager.

Övriga arbetsuppgifter:

❯ Ta fram förbättringsplaner genom fokuserade aktiviteter för att öka kapaciteten och tillförlitligheten i fabriken.

❯ Följ upp och analysera OEE och arbeta aktivt med att minska förluster i produktionen genom användandet av Lean Six Sigma metodik.

❯ Vara processteknologiexpert för området och vid behov leda troubleshootingaktiviteter.

❯ Driva förbättrings- och investeringsprojekt.

❯ Ansvarig för att initiera, koordinera och leda/delta i riskanalyser

❯Leda och koordinera arbetet med tekniska förändringar (Management of Change).

❯ Hantera och utreda kvalitetsavvikelser.

❯ Hantera och utreda HSE-avvikelser (Health, Safety and Environment).

❯ Nära samarbete med Quality Engineer och vid behov ersätta densamme och frisläppa produkt.

❯ Leda eller delta i kvalificeringar av ny utrustning, processer, leverantörer och råvaror.Kvalifikationer


För denna roll behöver du ha en relevant universitetsexamen inom kemiteknik eller motsvarande utbildning/erfarenhet. Har du erfarenhet är det meriterande men inget krav. Vi ser gärna att du har en förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat samt kan leda/driva förbättringar.

Övriga kvalifikationer:

❯ Erfarenhet från ISO9001.

❯ Bra kommunikations- och samarbetsförmåga.

❯ Bra förmåga att leda och engagera.

❯ Erfarenhet från Lean Six Sigma är meriterande.

❯ Erfarenhet från GMP är meriterande.

❯ Flytande svenska och engelska i tal och skrift.Varför Nouryon?


Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.Ytterligare information


Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Bohus. Du kommer att rapportera till PQC Manager.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Fredrik.Wikman, PQC Manager, Fredrik.Wikman@nouryon.com, +46709577088.

Facklig företrädare
Akademikerklubben: Katarina Risö
+46 709 57 74 27
Unionen: Helene Rosenlund

+46 708 21 18 39
Ledarna: Sanna Backman
+46 709 57 71 03

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com
Ansökningsprocessen


Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen.

I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.

Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer om företaget


Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.