7 Jun 2022 kl: 12:12
Processchef till Egen försörjning

Array - Kristinehamns kommun - Kristinehamn

Kristinehamn Processdriven Chef

Processchef till Egen försörjning

Processchef till Egen försörjning


Om arbetsplatsen


Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Drivs du av utmaningar och ogillar meningen ”det går inte”?
Då är du välkommen att söka tjänsten som processchef till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!

Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet är att ge stöd och insatser så att människor når ett självständigt liv och egen försörjning.

Vår förvaltning genomgår en stor förändringsresa där vi nu utvecklas mot en processtyrd organisation med ett processorienterat arbetssätt. I vårt nya arbetssätt vill vi på allvar sätta individens behov i centrum och utforma stöd och insatser utifrån dessa behov, för att individen så snabbt som möjligt ska nå målet om ett självständigt liv och egen försörjning. Att arbeta över gränserna såväl internt som externt ser vi som en självklarhet och vi vill att förvaltningen ska vara en arbetsplats som genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet.

Förvaltningen består av tre processer; Trygga barn i trygga familjer, Egen försörjning och Ett tryggt och hälsosamt liv. Utöver processerna är vi i uppstarten av det vi kallar för Navigatorcenter, som ska fungera som en väg in till förvaltningens samtliga verksamheter. Till stöd för förvaltningen och dess ledning finns en stab bestående av stabschef, nämndsekreterare, utvecklingsledare, projektledare samt SAS (socialt ansvarig samordnare).

Till processen Egen försörjning söker vi nu en processchef. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en trivsam arbetsmiljö med engagerade kollegor och medarbetare.


Arbetsuppgifter

Inom processen Egen försörjning har vi samlat alla verksamheter som erbjuder insatser för de individer som idag inte har en egen försörjning och därmed ingår i kommunens kompetensförsörjningsreserv. Vi ser vuxenutbildningen som ett av våra viktigaste verktyg för att såväl påskynda individens väg mot egen försörjning som att bidra till arbetsmarknadens kompetensförsörjningsbehov. Organisatoriskt är processen uppdelad i två enheter; arbetsmarknad, integration och ekonomiskt bistånd samt vuxenutbildningen. Som processchef är du direkt underställd förvaltningschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Vi är inne i en spännande och dynamisk fas och nu söker vi dig som vill vara med på vår resa. Som processchef förväntas du leda arbetet med att utveckla och leverera en modern och effektivt förvaltning med hög kvalitet och med träffsäkra välfärdstjänster. Du vill anta framtidens utmaningar tillsammans med oss. Du leder och driver det strategiska arbetet, har ett nära samarbete med övriga förvaltningsledningen och arbetar nära politiken. I uppdraget ingår verksamhets-, personal-, arbetsmiljöansvar. Du ansvarar även för budget och den ekonomiska uppföljningen. Tillsammans med din ledningsgrupp samordnar du processens arbete. Utgångspunkten är alltid att utifrån nämndens uppsatta mål utveckla en verksamhet som arbetar för både individens rättigheter och skyldigheter enligt gällande lagstiftning, såväl som ett ansvarstagande för våra skattemedel.


Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk examen. Du har mångårig erfarenhet av att leda och vara chef och det är meriterande om du har erfarenhet av att vara chef över chefer. Vi ser med fördel att du har arbetat med arbetsmarknads- och kompetensförsörjningsfrågor och har god kännedom om arbetsmarknadens förutsättningar.

För att lyckas i rollen har du förmåga och tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete framgångsrikt. Det är viktigt att du ständigt söker efter nya perspektiv och idéer för att driva utveckling framåt. Du arbetar målmedvetet för att nå våra uppsatta mål och med kontinuerlig uppföljning. Du är en person som finner olika forum för samarbete och förväntas kunna använda dessa för att driva verksamheten framåt. Som person är du tillförlitlig och har lätt för att skapa förtroende genom att inkludera och bygga relationer. Du vill vara med och påverka vår verksamhet och är inte rädd för att agera i framkant. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Eftersom arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen tillämpar ett processorienterat arbetssätt är det meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat på liknande sätt.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Ansök senast: 2022-06-16

Referensnummer: A1131829
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse


Kontaktpersoner

Kambiz Asadollahi
Förvaltningschef
kambiz.asadollahi@kristinehamn.se

Karin Eriksson
Stabschef
karin.eriksson1@kristinehamn.se

Fackliga företrädare

SSR
akademikerforbundetssr@Kristinehamn.se

Ledarna
Monica Söderlund
0550-85865
monica.soderlund@kristinehamn.se


Övrigt


Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Varmt välkommen med din ansökan!