17 Feb 2022 kl: 00:00

Sahlgrenska Universitetssjukhuset - Trollhättan

Trollhättan Läkare

Patolog – Vi söker dig som vill bli vår nästa sektionschef, Trollhättan!

Patolog – Vi söker dig som vill bli vår nästa sektionschef, Trollhättan!


Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Är du patolog och vill du vara en del av en organisation som utvecklas och växer? Vill du vara del av en arbetsplats med unik expertis? Är du intresserad av att ta nästa kliv i karriären? Då söker vi dig som vill bli vår nästa sektionschef!

Uppdraget som chef är viktigt och du som chef inom organisationen för Sahlgrenska universitetssjukhuset bidrar till att upprätthålla en viktig del i sjukvården och vårt samhälle. För oss är det viktigt att våra chefer upplever att deras engagemang och idéer har betydelse i vår verksamhet!

Som chef och ledare på Klinisk patologi kommer du att bli del av en verksamhet med unik expertis. I din tjänst ingår både ledarskap och kliniskt arbete som patolog. Vi har gjort en spännande resa och är sedan årsskiftet 2020-2021 regionaliserade med organisatorisk hemvist på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Våra laboratorier finns på NÄL, i Borås och i Göteborg. Tillsammans är vi en av de ledande patologiorganisationerna i Sverige. Här arbetar oerhört kunniga, erfarna och engagerade medarbetare. Inom organisationen finns samtliga subspecialiteter representerade, inklusive molekylärpatologi i framkant. Vi är ett sammansvetsat team som väntar på att få välkomna dig som chef!

För oss är det självklart att ge goda möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling. Vi satsar på dig som chef med tydliga mål och ger dig förutsättningar så att du som ledare på klinisk patologi får goda möjligheter att utföra ditt arbete.

Fördelen med att ha grundplaceringen i Trollhättan är de snabba beslutsvägarna, den höga kunskapsnivån och möjligheten att kombinera en diagnostisk bredd inom patologin med eventuell subspecialisering.

Du ingår i en ledningsgrupp som brinner för patienternas bästa, kvalitet, kompetensutveckling och forskning. Vi är redo att kavla upp ärmarna och driva arbetet framåt och vill ha med dig på vår resa!

Vi kan erbjuda dig

På vår arbetsplats ser vi god hälsa som en del av ett hållbart arbetsliv och vill uppmuntra till friskvård genom olika insatser och aktiviteter. Vi har friskvårdsbidrag på 2000 kr per år, goda erbjudanden och rabatter via samarbetspartners.

Vi är och vill vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och har möjligheter till utveckling.

Trollhättan bjuder på en utomordentligt fin miljö att arbeta i med närheten till ett rikt friluftsliv samtidigt som avståndet till Göteborg är kort.

Många av våra medarbetare pendlar. Det finns goda kommunikationsvägar ifrån närliggande städer med flera tåg samt busslinjer som trafikerar mellan städerna.

Känner du igen dig?

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation samt svenskt bevis om specialistläkarkompetens inom klinisk patologi. Arbetet kräver goda språkkunskaper i svenska (lägst nivå C1).

Du inspirerar, inkluderar och driver utvecklingen av högspecialiserad vård. Med driv och engagemang leder du organisationen och dina medarbetare framåt. Som person är du lösningsorienterad och vågar ta dig an spännande utmaningar. Du har god överblick- och är insatt i utmaningarna inom klinisk patologi. Du vill vara del av en redan engagerad arbetsgrupp och bygga en miljö där engagemang och effektivitet är ledord.

Du gör skillnad!

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Kontakt

Verksamhetschef, Michael Wilstermann , 072 – 599 72 87

Facklig företrädare

Läkarförbundet, Mario Verdicchio, mario.verdicchio@vgregion.se

Sista ansökningsdag 2022-03-22