16 Feb 2022 kl: 00:00
Myndighetschef till Myndighetsenheten Hälsa

Ängelholms kommun - Ängelholm

Ängelholm CFO

Myndighetschef till Myndighetsenheten Hälsa

Myndighetschef till Myndighetsenheten Hälsa


Om arbetsplatsen


Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Myndighetsenheten är organiserade inom verksamhetsområde Särskilt boende och leds av verksamhetschefen för detsamma. Tillsammans med verksamhetsområdena Bo bra hemma, Uppdrag och Stöd samt Funktionsstöd och Kontoret Hälsa tas det gemensamt ansvar för att tillgodose medborgarnas behov av stöd och hjälp i sin dagliga livsföring.Arbetsuppgifter


Hej! Vad kul att du valt att titta närmare på vår annons. Om ett jobb som myndighetschef! Nu bryr du ju dig förstås inte ett dugg om titeln och även om du inte är en helt anspråkslös person, så är du mer intresserad av vad rollen innehåller och vilka förväntningar vi har på dig. Precis så som vi vill ha det.
På Myndighetsenheten jobbar ett lagom stort och lagom glatt gäng handläggare, sakkunniga och samordnare som fullkomligt längtar efter en ny chef redo att lotsa dem vidare genom myndighetsutövningens fantastiska värld. På enheten utreder och levererar handläggare beslut inom LSS, SoL äldre och SoL socialpsykiatri. Härifrån styrs också all hantering av boendeplaceringar utifrån devisen rätt brukare på rätt plats samt det intensiva arbetet som sker i samverkan med slutenvård och primärvård.
I rollen förväntas du stå för en omvärldsbevakning av rang, där du proaktivt håller huvuduppdragets ledningsgrupp uppdaterad genom dina knivskarpa analyser på hur verksamheterna behöver anpassas och förändras. Ibland är ärendena av sådan karaktär att du dessutom föredrar dem för nämnden. Nöjer du dig där? Självklart inte, du arbetar också aktivt med att utveckla nya arbetsmetoder och att anpassa de befintliga.
Men hur många är jag chef över då?. kanske du tänker. Ett tjugotal, svarar vi. Duktiga och kloka medarbetare som är i behov av en chef som både stöttar och utmanar dem, men som framförallt fortsätter driva utvecklingen av funktionen framåt tillsammans och för helheten.Kvalifikationer


Vem är det då vi behöver? Vi vill inget hellre än att den som söker sig hit gör det för att den helst av allt vill vara här! Vi tycker att en ledare för den här enheten ska vara socionom, men vi kan också tänka oss annan bakgrund så länge den innehåller utbildning i socialrättens underbara värld.
Vad mer? En dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning på den här sidan beslutsgränsen ser de flesta av oss som ett måste, mest för att du som blir vår chef ska förstå vad det är vi håller på med om dagarna.
Det är också en klar fördel att du redan har åkt ett par stationer på chefsresan, vi tror att det krävs att du upplevt lite för att det ska bli så bra som möjligt hos oss. Om vi säger att vi ska googla IBIC säger du, det behövs inte, jag kan supermycket om det. Du vet, det här närmar sig en perfekt matchning alltså.

Men. Vad behövs för att det ska bli en helt perfekt matchning då? Jo men vi ser framför oss någon som är strukturerad och tydlig med en rak kommunikation, har ett proaktivt arbetssätt och tillika en trygghet i ledarrollen vilket för oss betyder en chef som är prestigelös och full av entusiasm för allt vad samverkan och samarbete innebär. Hur kul låter inte det?! På enheten är vi enligt oss själva modiga och för att få stöd i att testa gränserna avseende praxis och tillämpning av lagen förväntar vi oss också att vår chef är modig. Är du dessutom trevlig och har en gnutta humor.ja du förstår, det kan bli hur bra som helst.

Pluspoäng som garanterat gör oss intresserade av dig är om du är en person som vill arbeta för helheten, är intresserad av andra människor och vill arbeta nära oss. En portion insikt i och erfarenhet av facklig samverkan ser vi som ytterligare bonus om du har med dig.

Nu är det dags för dig att knåpa ihop din ansökan. Förutom att du berättar lite om vad du gjort, vill vi ta del av dina tankar vad du kan göra hos oss. Skäm bort oss lite med din erfarenhet av förändringsarbete och processutveckling inom området. Och hur du kan nyttja de erfarenheterna i ditt fortsatta arbete. Vi är oerhört förväntansfulla över att ta del av din ansökan!

Vi planerar för att genomföra intervjuer nedanstående datum och tider, så gör gärna en notis i din kalender redan nu.

 • Första intervjun 9/3 13.00 16.00
 • Första intervjun 11/3 13.00 16.00
 • Andra intervjun 15/3 9.00 16.00


 • Anställningens omfattning


  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid

  2022-06-01 eller enligt överenskommelse  Ansökan


  Ansök senast: 2022-02-28

  Referensnummer: A1092008  Kontakt


  Kontaktperson
  Charlotte Sandström
  Verksamhetschef Särskilt boende
  0431-469150
  charlotte.sandstrom@engelholm.se

  Facklig företrädare
  Fackliga företrädare nås via kundtjänst
  0431-87000
  Övrigt


  Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

  Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.