21 Feb 2022 kl: 00:00

Hedemora kommun - Hedemora

Hedemora Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljöinspektör

Miljöinspektör


Om arbetsplatsen


Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med ca 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.Arbetsuppgifter


Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Miljöinspektör.

Hedemora erbjuder stora möjligheter till ett rikt friluftsliv vid sjöar, berg och skog samt inomhusarenor med gym, bad och padel. Vi har längdskidåkning i Brunnsjöbergets skidanläggning med konstsnö efter fem minuters bilfärd. Gillar man att åka alpint finns ett flertal anläggningar i närheten med upp till 30 minuters bilfärd. Vill man aktivera sig med ett större kulturellt utbud är det nära till Borlänge och Falun och två timmar med tåg till Stockholm.

Vi välkomnar till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet ska märkas hos våra invånare.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, GIS- och mätningsverksamhet, översikts- och detaljplanering, fastighetsfrågor, drift och underhåll av Hedemora stads yttre miljöer. Vi är idag ca 28 personer som samsas i gemensamma lokaler som förenklar i samarbetet med gemensamma frågor.

Miljö- och Byggenheten består idag av en miljö- och byggchef, fem miljöinspektörer och en konsult på livsmedelskontrollen samt fyra handläggare på bygg. Nu söker vi en miljöinspektör och det huvudsakliga arbetsområdet kommer att vara inom miljöskydd. Nuvarande inspektör kommer att gå i pension till våren. I den tjänsten har det ingått tillsyn över bland annat lite större industrier, vindkraft, motorbanor, lantbruk, små avlopp och luftvårdsfrågor. Under det sista året har det anställts tre miljöinspektörer. Det gör att vi försöker fördela ut områdena efter kompetens och intressen. Vi kommer att sätta stor vikt vid gruppdynamiken. I tillsynen är det viktigt hur vi kommunicerar i talets språk och skrift, enkelt och regelrättsligt. Vi är ett litet team där vi hjälper och samarbetar med varandra.Kvalifikationer


Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning.
Du har erfarenhet av myndighetsutövning och tidigare uppdrag som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad, gillar att arbeta med människor, är bekväm i myndighetsrollen och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
Du ska vara van att arbeta självständigt och vara drivande.
Du måste ha en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

En god datorvana och B-körkort är ett krav. Har du erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision är det meriterande.

Ett krav är goda kunskaper i tal och skrift i det svenska språket.Anställningens omfattning


Tillträde efter överenskommelse.
Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.
Ansök snarast då urval sker löpande.Ansökan


Referensnummer: MOS 2/22

Sista ansökningsdag 2022-03-13
Kontaktpersoner


Besnik Kelmendi
Bygglovschef 0225-34061

Facklig företrädare
Ingela Norén
VISION 0225-34122
Övrigt


Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag. VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.