8 Jun 2022 kl: 08:04
Mark- och exploateringsstrateg

Array - Oxelösunds kommun - Oxelösund

Oxelösund Mark- och exploateringsstrateg

Mark- och exploateringsstrateg

Mark- och exploateringsstrateg


Om arbetsplatsen


Vill du möta framtiden och utveckla verksamheten i Oxelösunds kommun tillsammans med oss?

I skärgårdsstaden Oxelösund har du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare, och ett rikt kultur- och föreningsliv. Dryga timmen upp till Stockholm och strax under timmen ner till Norrköping, det är inte heller långt till regionens flygplats, E4:an och järnvägen.

Oxelösunds kommun är en liten kommun som vill mycket. Just nu ställer SSAB Oxelösund om till fossilfri stålproduktion och Oxelösunds hamn expanderar sin verksamhet. Det byggs bostäder och samhällsfastigheter. Staden är inne i en intensiv och spännande expansionsfas. Vi i Oxelösund är nyfikna och vågar hitta på nya lösningar, tänka stora tankar och komma med spännande idéer. För att lyckas jobbar vi nära varandra. Vi samarbetar och jobbar mot ett gemensamt mål; att ge alla som bor och verkar här de bästa förutsättningarna för ett gott liv. Att vi har nära till varandra märks bland annat genom att vi hjälps åt och tar tillvara på varandras styrkor. Att kommunens förvaltningar och verksamheter är nära gör att det aldrig är långt mellan medarbetare och chef. Vilket i sin tur leder till att vi har korta beslutsvägar och får mycket gjort.

Mark och exploateringsfrågorna är inne i en expansiv fas. De är organiserade på kommunstyrelseförvaltningen och arbetsgruppen består av två mark- och exploateringsstrateger och en administratör.Arbetsuppgifter


Detta är ett uppdrag med stor bredd och variation, och med stora möjligheter att vara delaktig i kommunens utveckling framåt. Oxelösunds kommun har ett stort markinnehav där Mark och exploateringsstrategen är markägarens ombud och arbetar bland annat med kommunens arrenden. Arbetsuppgifterna spänner över hela mark- och exploateringsområdet och innefattar bland annat markanvisning, fastighetsreglering, försäljning och byte eller köp av fast egendom i samband med genomförande av detaljplan och/eller markanvisning. I dessa sammanhang är uppdraget att sköta kontakt med byggföretag/investerare, förhandla om försäljning av mark, skriva fram handlingar, ha nödvändiga kontakter, säkerställa rättsliga delar och administrera aktuella dokument. I fall som rör olika typer av förrättningar är det Mark- och exploateringsstrategen som företräder kommunen.

I tjänsten ingår också långsiktig strategisk planering som att ta fram förslag till bostadsförsörjningsprogram, delta och i delar driva samhällsplaneringsfrågor, förvaltaruppgifter samt att omvärldsbevaka, bland annat genom deltagande i olika nätverk och råd.Kvalifikationer


Vi vill att du har:
• högskoleexamen med inriktning mot samhällsbyggnad/lantmäteri.
• alternativt flerårig yrkeserfarenhet inom ämnesområdet och gärna från kommunal verksamhet.
• kunskap om fastighetsvärdering, fastighetsrätt, avtalsrätt, arrendelagstiftning PBL, fastighetsekonomi och fastighetsbildning.
• kunskaper om samhällsbyggnadsprocessen.
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och en god datavana.

Det är meriterande om du också har erfarenhet av projektledning och har förhandlingsvana.

Som person tror vi att du är engagerad, utåtriktad och kontaktskapande med ett stort mått av samarbetsförmåga, även om förmågan att vara självstartande och självständig är viktig. Du är pedagogisk och tydlig samt välorganiserad och uppskattar ordning och reda. Du har fokus på lösningar och kan på ett diplomatiskt sätt driva frågor framåt.

Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsplats med möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av vår vackra stad. Du får engagerade arbetskamrater och möjlighet att delta i ett ledningsarbete med fokus på helhet och framtidstro. Vi strävar efter att vara en arbetsplats med hög kompetens och högt i tak, det ska vara roligt att vara på jobbet.Anställningens omfattning


Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.Ansökan


Referensnummer: A1131496 – 2022Generell informationSista ansökningsdag: 2022-06-22
Kommun: Oxelösund
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner
Johan Persson
Kommunchef 0155-381 01

Henny Larsson
HR-chef 0155-381 34