28 Feb 2022 kl: 00:00

Åre kommun - Åre

Åre Energi

Mark- och exploateringsingenjör

Mark- och exploateringsingenjör


Om arbetsplatsen

Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommun är stolta över att vara en samisk förvaltningskommun och vi välkomnar sökande som har språklig och kulturell kunskap i samiska.

Arbetsuppgifter

Åre kommun befinner sig i en expansiv fas och utveckling, vilket innebär att vi har en mycket stor bredd i våra projekt. På enheten är vi idag två mark och exploateringsingenjörer, en projektledare och en mark och exploateringshandläggare. Tillsammans ansvarar dessa medarbetare och funktioner för att uppfylla kommunens vision utifrån det vi kallar våra fyra F: Förvärva, Förvalta, Förädla och Försälja kommunal mark, för att kunna erbjuda mark för bostäder, handel, småindustri samt mark för kommunala verksamheter.

Ditt arbetsområde kommer att vara brett och innebär alltifrån genomförandefrågor vid detaljplanering till upplåtelse av kommunal mark. Du kommer att arbeta med exploateringsekonomi och kalkyler i tidiga skeden, markanvisning, markanvisningsavtal och exploateringsavtal. I arbetet ingår också att handlägga arrenden, servitut, försäljning av tomter samt olika former av markärenden som uppkommer på grund av kommunens markägande. Arbetet innebär många kontakter med privata markägare, allmänheten, näringslivet, exploatörer, statliga myndigheter, andra kommunala tjänstemän och politiker.

En viktig del i ditt arbete är även att representera kommunen i markägarfrågor internt i kommunen och gentemot externa parter där rollen är central i kommunens strategiska arbete med att vara en mycket aktiv och proaktiv markägare.

Kvalifikationer

  • Vi söker en erfaren mark- och exploateringsingenjör.
  • Du får gärna vara civilingenjör med erfarenhet inom lantmäteri alternativt jurist med erfarenhet av fastighetsrättsliga frågor.
  • Alternativt att du har en annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Vana att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Du har en god känsla för ordning och reda och behöver kunna hantera oväntade situationer och händelser. Din strategiska förmåga är god, du är analytisk och du har lätt för att samarbeta med andra. Då vi jobbar tätt tillsammans i olika projekt är det viktigt att du passar in i arbetsgruppen och därför kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-06-01

Eller enligt överenskommelse.

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C76659

Gör ansökan

Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande. Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen. Intervjuer kan komma att ske löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.