24 Feb 2022 kl: 00:00

MälarEnergi AB - Västerås

Västerås Drifttekniker

Mälarenergi Elnät söker Driftingenjör Reläskydd

Mälarenergi Elnät söker Driftingenjör Reläskydd


På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.
Arbetsuppgifter


Enheten Drift & Underhåll på avdelningen Nätdrift ansvarar för drift av elnätet, planering av förebyggande underhåll, felavhjälpning samt utveckling av driftstödsystem. Vi består idag av 11 personer och behöver utöka med ytterligare en driftingenjör med spetskompetens inom reläskydd.

I tjänsten som driftingenjör är du delaktig i hur vi driftar och bygger elnätet för att följa lagar, föreskrifter och tekniska riktlinjer. Din roll som driftingenjör innebär att agera tekniskt stöd vid upphandling av nya anläggningar samt att tillföra din kunskap i projekt.

Tyngdpunkten är att jobba med reläskyddsinställningar, konfigurering, selektivplaner, felanalys samt felsökning och provning i fält. Du kommer även att jobba med avbrottsplanering, kvalitetssäkring i processer, rutiner och teknikstandard för ett hållbart elnät i framtiden.

Med tiden kan du komma att ingå i beredskapsstyrkan på Nätdrift som Vakthavande Eldriftledare (VHE). VHE ansvarar för den dagliga elnätsdriften tillsammans med driftcentralstekniker för övervakning, planering och felavhjälpning i vår driftcentral. Du kommer även ha kontakt med interna/externa representanter samt våra servicetekniker i fält.Din profil


Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom Elkraft samt att du ska ha ett par års erfarenhet från reläskyddskonfigurering av olika fabrikat och funktionstestning. Vi ser även att du har erfarenhet inom drift med konstruktion och beräkningar, selektivplaner eller har andra likvärdiga erfarenheter från analysarbete i elkraftanläggningar och kontrollrumsarbete. Har du erfarenhet från annat elnätsbolag, ser vi det som meriterande.

B-körkort samt goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

För att trivas och lyckas i rollen som driftingenjör ser vi att du är en analytisk, drivande, initiativtagande och nyfiken person, som gillar att söka utmaningar och trivs med ett varierat arbete. Du har god förmåga att planera och prioritera samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser även att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.Övrigt


Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad – för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden! Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 3 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.
Kontakt


Martin Bensing
Enhetschef – Elnät Nätdrift Drift & Underhåll
021-39 53 54
martin.bensing@malarenergi.se

Ansök senast:
2022-03-16