3 Jun 2022 kl: 12:35
Leg. Psykolog 50 – 100%

Array - SIS LVM-hem Älvgården - Hedemora

Hedemora Psykolog

Leg. Psykolog 50 – 100%

Leg. Psykolog 50 – 100%


Om arbetsplatsen

SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol- eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utrednings- och motivationsarbete.

Arbetsuppgifter

Vår hälso- och sjukvårdsorganisation består av specialistläkare i psykiatri, sjuksköterskor, undersköterska och psykolog.

Som psykolog på Älvgården ansvarar Du för SiS-utredningar, neuropsykologiska utredningar, riskbedömningar, suicidbedömningar samt arbete med och utbildning i suicidprevention. Du deltar i veckovisa behandlingskollegium där tvärprofessionellt team tillsammans strävar att nå verksamhetens mål inom såväl strategiska som operativa frågeställningar runt våra klienter. Det är din liksom övriga teamets uppgift att återkoppla, verkställa och följa upp de behandlingsinsatser behandlingskollegium beslutat.

En viktig del för dig som psykolog på Älvgården är konsultation och utbildning för avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare och övrig behandlingspersonal.

På Älvgården blir du en del av ett team som har fokus på SiS etiska riktlinjer och tillsammans arbetar för en positiv arbetsmiljö där alla respekteras och välkomnas. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer att ingå i SiS Psykolognätverk som har årliga träffar för gemensam kompetensutveckling och det finns möjligheter till individuella satsningar. Det kan gälla allt från utbildning som leder till specialistbehörighet, till kortare kurser i exempelvis testinstrument och testmetodik.

Vi ser fram emot ditt arbete med handledning utifrån det psykologiska perspektivet både i ärendehandledning och i personalgrupper. Dokumentation sker i TakeCare och i KAJ.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med kunskap och god erfarenhet av behandlingsarbete med klienter som har missbruksproblematik och/eller andra för missbruksvården relevanta målgrupper, exempelvis inom hälso- och sjukvård, kriminalvård eller socialt arbete. Du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med diagnostiska bedömningar. Ett krav är att du har goda IT-kunskaper och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har en god samarbetsförmåga samt god förmåga att utrycka dig i både tal och i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Vi tillämpar provanställning i 6 månader. Tillträde sker efter överenskommelse. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden.
50-100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: 2.9.1 03803-2022

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-06-26
Kommun: Hedemora
Omfattning: Heltid / deltid

Kontaktperson
Lise-lott Evaldsson, Biträdande Institutionschef
010-453 70 11

Fackliga företrädare
Saco-S Merja Aahtila
010 – 453 24 09
Seko Rolf Lindqvist
010 – 453 57 97
OFR Danielle Vykander
010 – 453 70 60