31 Maj 2022 kl: 12:12
Lead Frontend Developer

Array - Svenska Postkodlotteriet - Stockholm

Stockholm Webbutvecklare

Lead Frontend Developer

Lead Frontend Developer


Föreställ dig att du vaknar upp till en varm och solig sommardag. Denna måndag blir din första dag på Svenska Postkodlotteriet. Du tar T-banan till Centralstation och ler över det faktum att du endast behöver gå 350 m för att nå porten till Waterfront Building. Efter att ha tagit hissen till fjärde våningen möts du av ett landskap som påminner om ett stort och färgglatt vardagsrum. Det finns färgklickar av röd, grön och gul i varje hörn i olika soffor och kuddar. Du ser två stora olivträd vid kaffemaskinen.

Du tar din varma dryck och passerar väggen med tavlor som berättar vilken skillnad varje lottköp bidrar med hos varje ideell organisation i Sverige och i världen. Du hittar ditt skrivbord, slår upp datorn och hälsar ”god morgon” på alla kollegor som passerar dig med varsin kopp i handen. Klockan slår 09.30. Det är dags för din första stand-up med försäljningsteamet. Du observerar namnet på mötesrummet; Guldvinsten. Du skrattar tyst för dig själv för att det är ju trots allt otroligt hur namnet lyckats fånga in exakt hur du känner dig i ögonblicket.


Vår techorganisation


Vår techorganisation består av 50 medarbetare med fyra olika produktteam; lojalitet, försäljning, betalning och datawarehouse. Hos oss må du tillhöra ett särskilt team men arbetet kommer naturligt innebära ett samarbete med andra produktytor. Vi lär och utvecklas mer när vi tar hjälp av varandras styrkor och kompetenser; därför älskar vi att jobba tvärfunktionellt.Så bidrar du


Du ingår i ett team vars syfte är att se till att kundresan kan inledas så smidigt och effektivt som möjligt. Du samarbetar med sex andra utvecklare, en testare och en produktägare. Som vår Lead Frontend Developer ges du ett tekniskt ansvar för att driva vår frontendutveckling framåt. Vi jobbar ständigt med innovation för att kunna ligga i framkant med vår produkt, därför delar vi i teamet alltid med oss av våra kunskaper och erfarenheter.

Dina projekt kan variera baserat på dina egna intressen och styrkor. I skrivande stund sitter teamet exempelvis med att skapa ett bättre köpflöde för vår hemsida.

Tech stack


JavaScript | React | HTML | CSS | Sitevision | AWSVem vinner denna lott?


Din postkod består av bred kunskap inom olika produkter och bolag. Dessa samlade kunskaper delar du med glädje till din omgivning och hjälper dig i diskussioner om hur man kan förbättra bolagets produkt en ytterligare nivå. Frontend är din styrka; du älskar likväl att jobba hands-on med programmering till att se den övergripande bilden om hur vi behöver planera vår utveckling för att kunna uppnå våra mål. Vi ser därför gärna att du har flerårig erfarenhet i branschen, och att du drivit utvecklingsarbetet framåt i enskilda projekt eller som en ledare.

Förutom att vara driven i förbättringsarbete kliver du in med nyfikenhet, ödmjukhet och en stark kommunikativ förmåga. Vi ser också gärna att du är trygg i svenska och engelska.

När det gäller din tekniska kompetens säger du check på detta;

❯ Starka kunskaper och erfarenheter i frontendutveckling (JavaScript, React, CSS, HTML)

❯ Du har varit ledande i projekt och drivit utveckling framåt

En bonus!

❯ Du har erfarenhet av Sitevision och/eller molntjänsterPostkodlotteriet erbjuder dig


❯ Hybrid Remote Policy

❯ Ett öppet, färgglatt och fräscht kontor på Klarabergsviadukten

❯ En prestigelös företagskultur där vi samarbetar tätt ihop och är otroligt måna om varandras välmående

❯ Inspirationstalare från välgörenhetsorganisationer på kontoret

❯ Möjlighet till volontärarbete

❯ Tech Labbar; vi avsätter tid var sjätte vecka för att du ska få möjlighet att utforska dina personliga intressen

❯ Aktiviteter som gynnar sammanhållning; IT-konferenser, sommarfester, julfrukost, AW:s, innebandy, spelkvällar – listan kan göras lång!

❯ Tillgång till gym på kontoret

❯ 4 500 kr i friskvårdsbidrag

❯ MacBook & iPhone
Vår rekryteringsprocess


Första intervju med två av våra Engineering Managers

Teknisk intervju med två av våra utvecklare från försäljningsteamet

Intervju med vår Head of IT

Sitter du på rätt postkod? Låt oss veta det idag! Vi ser fram emot att lära känna dig och få veta mer om dina erfarenheter genom en ansökan via Linkedin eller CV. Vid frågor eller funderingar är du välkommen att ta kontakt med vår TA Partner Natalia Salas på natalia.salas@postkodlotteriet.se
Mer om oss


Novamedia Sverige AB är operatörsbolag för ett av Sveriges största lotterier, Svenska Postkodlotteriet. Postkodlotteriet finns för att generera medel till civilsamhället, och hela överskottet går oavkortat till ideella organisationer. Sedan starten 2005 har det blivit mer än 13 miljarder kronor – tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 300 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären och Drömpyramiden. Vi är runt 200 medarbetare som sitter i den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building precis bredvid Stockholms centralstation.