24 Feb 2022 kl: 00:00

Kristianstads kommun - Kristianstad

Kristianstad Laboratorieassistent

Laboratorieassistent

Laboratorieassistent


Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Just nu söker vi en laboratorieassistent som kan hjälpa oss att driva vårt ackrediterade laboratorium framåt. Vi kommer under kommande år vara med på en spännande resa när nya centrala reningsverket ska tas i drift där laboratoriet kommer vara en del i driftsoptimeringen.

Tekniska förvaltningen har ett eget ackrediterat laboratorium med fyra anställda, som analyserar prover från centrala reningsverket i Kristianstad – ett av de större i Sverige – och ytterligare ett tiotal mindre verk. Kristianstads kommun är inne i en expansiv fas med många exploateringar och ombyggnationer av våra verk. Laboratoriet är en viktig del i att få våra verk optimerade för att klara utsläppskraven.

En av våra laboratorieassistenter går i pension under våren 2022 och nu söker vi en ersättare som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med övrig laboratoriepersonal. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga arbetet omfattar att självständigt utföra fysikalisk-kemiska analyser, bedöma rimlighet och relevans i analysresultaten, upprätta protokoll och rapportera resultat, ha kontakt med provtagare och mottagare av resultat. I arbetsuppgifterna ingår att fortlöpande utveckla analysverksamhet och service tillsammans med laboratorieingenjör och övrig personal.

Vi söker dig som är intresserad och villig att driva laboratoriet och ackrediteringen vidare vid kommande pensionsavgångar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning, exempelvis biomedicinsk analytiker, kemiingenjör, kemist eller motsvarande relevant utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på biologiskt/kemiskt laboratorium, gärna inom vatten/avlopp.

Eftersom noggrann och korrekt dokumentation ingår i arbetet krävs det att du har god datorvana och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Utöver din akademiska utbildning så är din personlighet viktig för oss eftersom laboratoriegruppen är liten och vi jobbar tätt tillsammans. Du är en person vars egenskaper utmärks av stor noggrannhet, planeringsförmåga, ansvarstagande, initiativförmåga och servicekänsla.

Rollen kräver att du kan planera och organisera ditt arbete samt att du har en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Vidare krävs förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt samtidigt som du fokuserar på kundens behov.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning sker.

Anställningens omfattning

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag

2022-03-10

Kontaktpersoner

Magdalena Espenrud
Enhetschef 044-13 28 96
Karin Arlinger-Månsson
Laboratorieingenjör 0733-13 55 11

Facklig företrädare

Anne Hammarskiöld
Naturvetarna 0728-858 120