10 Jun 2022 kl: 08:56
Kommunikationschef

Array - Länsstyrelsen i Jönköpings län - Jönköping

Jönköping Kommunikationschef

Kommunikationschef

Kommunikationschef


Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Vi arbetar för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest framgångsrika län. Genom samverkan med andra aktörer bidrar vi till att skapa förutsättningar för ett attraktivt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling i länet.

Vi är en kunskapsorganisation med 260 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från naturreservat, samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, till krisberedskap och mycket annat.

Nu söker vi en kommunikationschef till vår organisation. Kommunikationsenheten består av 12 medarbetare varav de flesta arbetar med kommunikation och några med GIS (geografiska informationssystem). Enheten är placerad på avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd, där fyra andra enheter också är placerade. Du ingår både i avdelningens och i myndighetens ledningsgrupp, där du förväntas bidra med strategiska perspektiv på hela vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att driva och utveckla vårt arbete med kommunikation tillsammans med kommunikatörerna på enheten, verksamhetsexperter och chefer. Du säkerställer och stödjer myndighetens processer för kommunikationsarbete och skapar förståelse för kommunikationens roll i genomförandet av vårt uppdrag. I din roll utför du även en del operativt arbete.

I rollen ligger att du uppnår resultat i en snabb och föränderlig miljö där arbetstempot ibland är högt och förutsättningarna kan ändras. Du har förmåga och intresse att skapa ett gott samarbete med såväl interna uppdragsgivare som olika aktörer i länet, nationella och andra samarbetspartners. Ett viktigt strategiskt mål är att Länsstyrelsen i Jönköping ska vara en kommunikativ och modern myndighet och det är något du självklart kommer att driva och bidra till.

Enhetens GIS-samordnare har i huvudsak i uppgift att skapa förutsättningar för en ändamålsenlig GIS-verksamhet i den länsstyrelsegemensamma GIS-miljön i enlighet med vår nationella GIS-policy. Förutom att arbetsleda den här gruppen och att ha en övergripande förståelse för GIS i olika sammanhang, har du även ansvar för att hålla ihop och följa upp finansieringen för de uppdrag som GIS-samordnare tar sig an.

Du är intresserad av samhällsfrågor. Du balanserar rollen som kommunikationschef på myndigheten med att leda och utveckla alla medarbetare på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom media- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer är relevant för tjänsten.

Du har dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet och har gärna arbetat både strategiskt och operativt med kommunikation. Du talar och skriver svenska flytande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig verksamhet, erfarenhet av att leda utveckling och förändring eller erfarenhet av kriskommunikation.

Som person är du strategisk och relationsskapande. Du är även drivande och har förmåga att kunna växla mellan strategiska och operativa frågor. Du är flexibel inför verksamhetens behov och hittar lösningar för att möta dessa med rätt insats.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning som regel på våra tillsvidareanställningar.

Ansökan

Referensnummer: 112-4333-2022

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-06-19
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson
Marie Richter
Avdelningschef 010-2236000

Fackliga företrädare
Anne Bergquist
ST/TCO 010-223 6000
Eva Udén
SACO-S 010 223 6000