18 Feb 2022 kl: 00:00

Motala Kommun - Motala

Motala Jurist

Jurist/förrättningslantmätare

Jurist/förrättningslantmätare


Om arbetsplatsen


Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen i Motala kommun är kittet i kommunens samhällsbyggande, vi utvecklar Motala till en bra plats att växa på. Vårt uppdrag är att:

 • få kommunen att växa hållbart med ett helhetsperspektiv samt skapa ett tryggare samhälle,
 • ta hand om gator/parker och naturmark på ett långsiktigt och hållbart sätt,
 • ge förutsättningar för att göra rätt på ett enkelt och rättssäkert sätt.
 • Vi är en attraktiv och lärande organisation som främjar nyskapande och lärande av omvärld och varandra. Hos oss möter du medarbetare och chefer som vågar testa nya sätt att jobba på, har fokus på kundens behov samt får saker gjorda.

  Förvaltningen består av sex enheter; Stöd & administration, Projektledningsenheten, Plan och bygg, Miljö- och hälsoskydd, Lantmäteri/gata & park samt Räddningstjänsten.

  Lantmäterienheten ansvarar för kommunal mätnings- och kartproduktion, fastighetsbildningen inom kommunen, namn- och adressfrågor samt GIS-uppdrag. För det löpande arbetet inom respektive område finns tre samordnare inom enheten. Därutöver förvaltar enheten kommunens gemensamma GIS-plattform på uppdrag av kommunstyrelsen och med utgångspunkt i kommunens GIS-strategi.  Arbetsuppgifter


  Vi behöver rekrytera en förrättningslantmätare med intresse för Motalas samhällsutveckling. Du kommer att handlägga alla typer av lantmäteriförrättningar enligt fastighetsbildningslagen, anläggningslagen, ledningsrättslagen med flera lagstiftningar. Du arbetar med allt från utredning, samråd, sammanträden till beslut och registrering. I arbetsuppgifterna ingår även rådgivning och service, till både kommunen och allmänheten, i fastighetsrättsliga frågor.

  På lantmäterienheten har du tillgång till medarbetare med hög kompetens inom våra verksamhetsområden, bl.a. förrättningslantmätare, teknisk lantmätare, förrättningsassistent, lantmäteriingenjörer, mätningsingenjörer och karttekniker.

  Kompetensutveckling och en lärande organisation är viktigt för oss och du kommer att erbjudas möjlighet att utvecklas i arbetet genom deltagande i kurser och branschkonferenser men förutsätts också aktivt kunna bidra till vår gemensamma kompetensuppbyggnad genom att dela med dig av dina kunskaper.

  På Motala kommun har vi ett trivsamt arbetsklimat där vi arbetar tillsammans mot de gemensamma målen.  Kvalifikationer


  Du behöver vara lyhörd samt ha förmågan att skapa goda och förtroendefulla relationer till såväl sakägare som medarbetare. För att lyckas i arbetet behöver du vara självgående, initiativtagande, serviceinriktad och samtidigt ha en god samarbetsförmåga. Din förmåga att kommunicera i tal och skrift är mycket viktig.

  För att lyckas i jobbet ska du antingen ha högskoleutbildning inom lantmäteri med inriktning mot förrättningsverksamhet eller juristutbildning (gärna med inriktning mot fastighetsrätt) alternativt annan kompetens som bedöms likvärdig. Meriterande är om du har några års erfarenhet som förrättningslantmätare. Eftersom det förekommer resor i jobbet bör du ha körkort för personbil.

  Vidare är du ansvarstagande, öppen och arbetar bra båda ensam och i grupp. Det är en liten grupp som i huvudsak handlägger förrättningar där vi är väl insatta och regelbundet diskuterar varandras ärenden. Det är en självklarhet för dig att bidra till teamets goda samarbete och gruppens utveckling. Vi tillämpar på enheten årsarbetstid som innebär att du själv inom givna ramar kan påverka din arbetsdag och planera ditt arbete.  Anställningens omfattning


  Tillträde sker enligt överenskommelse.  Ansökan


  Referensnummer: SBF 1/22

  Sista ansökningsdag 2022-03-04
  Kontaktpersoner


  Hugo Andersson
  Enhetschef 0141-225220
  hugo.andersson@motala.se

  Facklig företrädare
  Fackliga kontakter
  Ring växeln 0141-225000
  Övrigt


  Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

  Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.