17 Feb 2022 kl: 00:00

Lidingö Stad - Lidingö

Lidingö Teknisk support

It-supporttekniker med kundfokus

It-supporttekniker med kundfokus


Stadsledningskontoret, Lidingö stad


2019 blev Lidingö stad utsedd till årets Digitaliseringskommun och resan fortsätter. Stadens digitaliseringsarbete har tydligt definierade målområden och bygger på att digitaliseringen ska göra vardagen för Lidingöborna och stadens arbete enkelt, effektivt och attraktivt.

Den centrala it-enheten hör till stadsledningskontoret där vi arbetar med it-lösningar och administration av nätverk, system, arbetsstationer och telefoni. Vi ger service inom dessa områden till hela organisationen. Vår enhet består idag av 21 medarbetare och vi är nu på jakt efter vår nästa kollega.Arbetsuppgifter


Som it-supporttekniker har du det ansvarsfulla uppdraget att säkerställa att stadens användare får den hjälp de behöver. Hos oss dyker det ofta upp nya saker som vi behöver sätta oss in i och hitta lösningar på för våra kunder. Ena dagen är vi ute på en förskola och ska lösa skrivarproblem och nästa dag har stadsdirektören datorproblem till exempel.

Det betyder att du får ägna dig åt varierade arbetsuppgifter som telefonsupport och helpdesk, support och service på hård- och mjukvara till våra kunder och användare på plats hos dem, hos oss eller på distans. Du får eget ansvar för dina ärenden och uppdrag samt för att leverera enligt överenskommelse med våra kunder. Med dem i fokus identifierar du utvecklingsbehovet för våra tekniska lösningar, och tar initiativ till förbättringsarbete.Kvalifikationer


Du är en klippa inte bara gällande it och datorer, utan även vad gäller service och kundkontakt liksom att förstå vad dina kunder vill och menar. Du behöver också analysera och identifiera utvecklingsbehov och komma med förslag på tekniska eller andra lösningar utifrån ett processinriktat arbetssätt. Du är utbildad it-tekniker och har arbetat ett tag inom it-området. För den här rollen behöver du behärska Pc-klienter, plattor på olika plattformar, smartphones, skrivare och annan klientnära kringutrustning. Du är bekväm med Microsoft OS, Active Directory, Office 365 och Chromebooks/G-Suite och du gillar teknisk problemlösning. Det är en fördel om du har hållit användarutbildningar och tagit fram manualer och andra relevanta instruktioner.

Hos oss blir du del i ett gäng som samarbetar och stöttar varandra. Du trivs med arbetet i grupp men tar även egna initiativ och jobbar självständigt när det behövs. Du förstår vikten av ett proffsigt bemötande och motiveras av att hitta lätta och rätta lösningar på användarnas it-relaterade problem.

Körkort är krav liksom att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Kontaktinformation


Dan Jansson
it- och digitaliseringschef
072-203 91 26

Facklig representant
nås via stadens växel
08- 731 30 00Övrigt


Individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.