1 Jun 2022 kl: 11:09
IT-enheten expanderar och söker erfaren systemtekniker inom IAM

Array - Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap (MSB) - Karlstad

Karlstad Systemtekniker

IT-enheten expanderar och söker erfaren systemtekniker inom IAM

IT-enheten expanderar och söker erfaren systemtekniker inom IAM


Myndigheten för samhällsskydd och beredskapMSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.


Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap


IT-enheten ansvarar för myndighetens hela IT-miljö. Vi driver myndighetsgemensamma IT-frågor men vi är även partner till myndighetens olika verksamheter när det gäller IT och digitalisering.

IT-enheten består av 22 medarbetare och vi besitter både bred och djup expertis inom flera olika specialistområden. Vi samarbetar också gärna med andra både inom och utom MSB för att skapa så smarta och effektiva lösningar och tjänster som möjligt. Vår vision är att MSB ska ha tillgång till myndighetssveriges bästa IT!

Vi expanderar och söker nu en erfaren systemtekniker.


Arbetsuppgifter


Som systemtekniker på MSB kommer du att arbeta med att utveckla och förvalta digitala lösningar, lösningar som är effektiva och säkra och som bidrar till MSB:s utveckling och leveranser. Du kommer att vara en viktig del i vidareutvecklingen av myndighetens övergripande IT-infrastruktur och våra digitala plattformar.

Några av MSB:s verksamheter har verksamhet 24/7 och du kan därför också bli en del av myndighetens beredskapsorganisation.Din kompetensprofil:


Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Du har också en bred teknisk kompetens med insikt och förståelse för komponenter i moderna IT-infrastrukturmiljöer. Du har flerårig erfarenhet av och kunskap inom området identitets- och åtkomsthantering (IAM) gällande design, konfiguration, felsökning och underhåll inom PKI/certifikatshantering, katalogtjänster samt federationstjänster.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom följande områden:

 • IT-infrastruktur och digitala lösningar för miljöer med höga säkerhetskrav
 • Nätverk, lagring, virtualiseringsteknik eller databasteknik
 • SAML, OpenID Connect, Oauth 2.0
 • Monitorering och logghantering
 • Agila ramverk
 • Jira/Jira ServiceDesk
 • Projektmodellen PPS
 • Modeller och ramverk, t.ex. PM3, ITIL
 • Offentlig verksamhet
 • Som person är du trygg och stabil. Du är analytisk och strukturerad och har integritet. Du kan väga samman komplex information och visar gott omdöme i agerande och beslut. Du har ett stort inre driv och kan planera och genomföra uppgifter som utförs av både dig själv eller tillsammans med kollegor och konsulter.

  För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer. Du behöver ha god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
  Om MSB


  MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

  Anställningen är placerad på avdelningen för verksamhetsstöd vid IT-enheten. Enhetens uppgift är att styra, utveckla, förvalta och följa upp arbetet med myndighetens IT-miljö och IT-system. Vidare ingår anskaffning och drift av myndighetens IT-miljö samt att upprätthålla IT-beredskap och att ansvara för IT-säkerhet. Vidare ingår myndighetens tekniska telefoniplattform.
  Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.  Anställningsvillkor


  Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning

  Ort: Karlstad

  Resor i anställningen förekommer.

  Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

  Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.  Är du intresserad?


  Har du frågor kontakta enhetschef Mats Persson. Fackliga företrädare är Niklas Bergqvist (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

  Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 19 juni 2022, märkt med referensnummer 2022/79.

  Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.


  MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


  Anställningsform Tillsvidareanställning
  Anställningens omfattning Heltid
  Tillträde Enligt överenskommelse
  Löneform Månadslön
  Antal lediga befattningar 1

  Referensnummer 2022/79
  Sista ansökningsdag 2022-06-26