9 Jun 2022 kl: 12:29
HR-chef

Array - grums kommun - Grums

Grums HR-specialist

HR-chef

HR-chef


Om arbetsplatsen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

I Grums kommun finns en förvaltning som hanterar alla kommunens verksamheter och leds av kommunchefen. Stabsfunktionen utveckling och förvaltning består av de funktioner som främst arbetar med administrativt och strategiskt stöd till övriga verksamheter. HR-funktionen tillsammans med HR-chef består av 7 medarbetare och ansvarar för löneadministration och stöd i frågor som rör personal, arbetsmiljö rekrytering, kompetensutveckling samt lag- och avtalstolkning. Vår HR-chef ska nu gå i pension och vi söker därför en chef till funktionen.

Hos oss gör du skillnad!

Arbetsuppgifter

Som HR-chef erbjuder vi dig ett utvecklande och spännande arbete. Du leder verksamheten för HR-funktionen och har det övergripande ansvaret för kommunens samtliga HR-processer. Din uppgift blir att utveckla det strategiska arbetet inom personal-, lönebildning- och arbetsmiljöfrågor med sikte på framtida utmaningar.

Som chef för HR-funktionen kommer du arbeta både operativt och strategiskt inom hela HR-området. Du är med och utvecklar kommunens övergripande strategiska HR-processer, policys, riktlinjer och avtal på alla nivåer, men du är också involverad i enskilda personalärenden så som misskötsel, rehabilitering, rekrytering och arbetsmiljö.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp tillsammans med sektorchefer, kommunchef samt chefer inom ekonomi, IT, tillväxt och tillsyn samt administration. Ditt uppdrag är att driva och leda utvecklingen inom personalområdet för att bidra till att kommunens övergripande mål och visioner genomförs framgångsrikt.

Tjänsten innebär ansvar för verksamhet, kvalitetsutveckling, budget samt personal och arbetsmiljö. Du föredrar ditt områdes ärenden inför kommunens politiska organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med relevant inriktning, till exempel HR eller juridik, eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Den vi söker arbetar i dag som HR/personalchef, alternativt har du dokumenterad lång erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är värdefullt. Du är van att driva HR-frågor på strategisk nivå, har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och en gedigen förhandlingsvana. Du ska också ha förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbete med goda resultat.

Vi söker dig som är en mogen ledare med förmåga att behålla lugnet i komplexa situationer. Det är viktigt att du är tydlig och trygg i din kompetens och bekväm med att fatta beslut. Målmedvetenhet, stark egen drivkraft, god kommunikativ förmåga, uthållighet och engagemang är därför viktiga egenskaper. Du uttrycker dig väl i skrift och du har förmågan att skapa förtroende genom att samarbeta på ett konstruktivt och lösningsinriktat sätt.

Vi förutsätter att du är en flexibel och ansvarstagande person som värnar det goda arbetsklimatet. Som person är du strukturerad och kan planera, organisera samt prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du leder och motiverar dina medarbetare genom att skapa förutsättningar för att alla ska uppnå sina mål. Att skapa engagemang och delaktighet är en självklarhet för dig och du är trygg och stabil i både dig själv och i ditt ledarskap. Som chef är det också viktigt att du kan levandegöra och agera i linje med vår värdegrund.

Giltigt B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: A1121969.

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-08-05.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Kontaktperson
Kontakta växeln för kontakt med stf kommunchef
0555-420 00

Fackliga företrädare
Marlene Piper Ekström
Vision 0555-423 17 marlene.p-ekstrom@grums.se

Viktoria Brunåker
SSR 0555-422 83 viktoria.brunaker@grums.seÖvrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.