24 Feb 2022 kl: 00:00
HR Business Partner till Veidekke Entreprenad Region Nord

Clockwork - Umeå

Umeå HR-Partner

HR Business Partner till Veidekke Entreprenad Region Nord

HR Business Partner till Veidekke Entreprenad Region Nord


Om företaget


Veidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger vi allt från broar och bostäder, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens – att olika kompetenser och infallsvinklar ger ett bättre slutresultat. Därför är mångfald en tillgång. Vi driver ett omfattande genus- och mångfaldsarbete för att skapa en ännu mer inkluderande arbetsmiljö och kultur som tar till vara på människors olikheter. Vi bygger med hjärta.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag med en total omsättning på ca 38 mdr NOK. I Sverige har vi ca 2200 anställda och en omsättning på ca 12,2 mdr SEK (2020).Dina arbetsuppgifter


Drivs du av att få arbeta brett inom HR i en självständig roll med stora möjligheter att påverka? Vi söker dig som vill vara en del av vårt engagerade ledningsteam där du arbetar med affärsnära HR och vill vara en drivkraft i att utveckla funktionen både strategiskt och operativt.

Som HR Business Partner hos oss arbetar du i en generalistroll där du självständigt ansvarar för samtliga HR-frågor inom Region Nord, från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Regionen består idag av ca 80 tjänstemän och antalet yrkesarbetare varierar beroende på säsong. Du arbetar nära verksamheten samtidigt som du stöttar cheferna i regionen. Som HRBP är du medlem i regionens ledningsgrupp och arbetar proaktivt med HR i organisationen. Du rapporterar till Regioncontroller/Tf Regionchef och ingår i ett nationellt HR-nätverk bestående av ca 25 kollegor.

Huvudsakliga arbetsområden;
• Chefsstöd (idag 9 ledare inom Regionen)
• Driva årliga HR-processer inom det egna ansvarsområdet
• Attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla medarbetare
• Säkerställa att arbetsrättsliga och arbetsmiljömässiga lagar, policys, riktlinjer och praxis efterföljs
• Förhandlingar och samverkan med fack och förtroendevalda
• Personaladministration
• Introduktion och stöd till nya medarbetare
• Rehabiliteringsärenden
• Lönebildning, lönekartläggning och förmånsfrågor
• Kompetensutveckling och utbildningar
• Värdegrunds- och jämställdhetsarbete
• MedarbetarundersökningarDin profil


Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av brett personalarbete och känner dig trygg i de flesta HR-processer. För att lyckas i rollen tror vi att du är van att arbeta i en affärsdriven organisation och har du dessutom erfarenhet från entreprenadbranschen eller från en projektdriven verksamhet är det meriterande.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser därför gärna att du som person är kommunikativ, strukturerad och serviceinriktad. Du har en positiv människosyn och arbetar på ett förtroendeingivande och relationsskapande sätt med hög integritet utifrån Veidekkes värderingar (Profesjonell, Redelig, Entusiastisk och Grensesprengende). Vidare trivs du att arbeta självständigt och är van att driva din agenda och få saker och ting gjorda. Vi tror dessutom att du är trygg som person, vågar testa och ta för dig.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig möjligheten att bidra till och påverka utvecklingen av Region Nords verksamhet och organisation i både stort och smått. Du välkomnas in i ett utvecklingsdrivet gäng med en härlig laganda och där du ges chansen att bli en kulturbärare.Ansökan


I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information kring tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Emelie Wijk på tfn: 0733-51 27 28. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 20 mars, via www.clockworkpeople.se.Har du frågor om jobbet?
Kontakta mig!

Emelie Wijk

Konsultchef / Rekryteringskonsult

E-mail: emelie.wijk@clwork.se
NUMMER: +46 73 351 27 28