13 Jun 2022 kl: 12:28
Hagagymnasiet söker lärare till Vård och omsorgsprogrammet

Array - Borlänge kommun - Borlänge

Borlänge Lärare

Hagagymnasiet söker lärare till Vård och omsorgsprogrammet

Hagagymnasiet söker lärare till Vård och omsorgsprogrammet


Om arbetsplatsen


Vi är ett trevligt folk, vill du utvecklas tillsammans med oss?

Vi är handels- och industristaden som är den största tätorten i Dalarna. Goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur, skapar oss goda möjligheter till livskvalitet. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället.

Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter.

Som medarbetare i Borlänge kommun blir du erbjuden 1 600 kr/år i friskvårdsbidrag och möjlighet till förmånscykel.


  Skolan erbjuder de högskoleförberedande programmen:

  ●  Ekonomiprogrammet
  ●  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Och yrkesprogrammen:

  ●  Barn- och fritidsprogrammet)
  ●  Försäljning och serviceprogrammet
  ●  Borlänge läs-och skrivcentrum (BloS)
  ●  Vård- och omsorgsprogrammet.


Hagagymnasiet har en professionell lärarkår som arbetar för att skapa förutsättningar för våra elever att utvecklas så långt det är möjligt i sitt lärande. Kompetensutveckling sker löpande, med strukturerade möjligheter till kollegiala utbyten i arbetslag, ämneslag och under skolutvecklingstid. Skolutvecklingstid, som vi benämner Hagagymnasiets pedagogiska utvecklingstid (HPU), leds av fem förstelärare och syftar till att utveckla skolan genom undervisande personal mot prioriterade utvecklingsområden.

Alla våra lärare har en ferietjänst, vilket innebär 35h platsförlagd arbetstid och 10,5h förtroendearbetstid per vecka. Det innebär att du arbetar in en längre ledighet under sommaren samt ytterligare ledighet under skollov.

På Hagagymnasiet arbetar hela kollegiet mot våra gemensamma mål. Vi stöttar varandra och arbetar tillsammans, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga.

Fördelen med att arbeta hos oss är att du får möjlighet att växa i professionen, tillsammans med dina kollegor, för våra elevers framtid.

Vi har en god sammanhållning på skolan. Återkommande traditionsenliga aktiviteter i personalgrupp, och tillsammans med våra elever, samt främjande av nya traditioner är viktigt för oss för att utveckla Haga-andan.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.


Självklart lockar vår värdegrund dig!

🌼 Jag finns här för Borlängebon

🌼 Jag gillar utmaningar

🌼 Jag möter varje människa med öppenhet


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har en yrkesverksam bakgrund inom området hälso- och sjukvård.

Som lärare på Hagagymnasiet arbetar du formativt med att planera, genomföra och följa upp elevernas lärande och progression i enlighet med läroplan för gymnasieskolan. Ditt ledarskap i klassrummet utövas med en tydlighet och du har en god förmåga att samarbeta med andra. Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete, deltar i möten, konferenser och fortbildning och du samarbetar med dina kolleger och skolledningen kring gemensamma arbetsuppgifter som är ständigt förekommande i läraryrket.

Tjänsten innebär undervisning där elevernas behov kan vara varierande, vilket ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att anpassa undervisningssituation. Du bör också ha en god förmåga att motivera och entusiasmera eleverna och att skapa nya möjligheter för dem. Du är bekant med att arbeta i en IT-miljö med Office 365 som grund. I tjänsten ingår även att arbeta som mentor.

Alla lärare vid skolan har ferietjänst, vilket innebär 35h platsförlagd arbetstid och 10,5h förtroendearbetstid per vecka. Det innebär att du arbetar in en längre ledighet under sommaren samt ytterligare ledighet under skollov.

Du kommer främst att undervisa yrkesämnen inom vård- och omsorgsprogrammet samt eventuellt ytterligare ämnen utifrån kompetens.


Kvalifikationer

För att arbeta som yrkeslärare och undervisa i karaktärsämnen inom Vård och omsorgsprogrammet krävs att du har en yrkesverksam bakgrund inom området. Vi ser det som meriterande om du även har en pedagogisk utbildning och ämneslärarexamen och lärarlegitimation. Erfarenhet av undervisning är ett krav. Undervisning inom Vård och omsorgsprogrammet ses som meriterande. Mycket goda kunskaper i det svenska språket är en förutsättning för anställning. Ytterligare språkliga kunskaper är meriterande.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!


Anställningens omfattning

Referensnummer: A1134097
Löneform: Månadslön

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%
Sista ansökningsdag: 2022-06-26

Kontakt

🌼John-Richard Berkemo,
Tf rektor – 0243-222 175


🌼 Andreas Wallin,

Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund 0243-743 65

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Välkommen med din ansökan!