30 Maj 2022 kl: 13:42
Gruppchef till ungdomsgruppen på Socialförvaltningen

Array - Danderyds kommun - Danderyds kommun

Danderyds kommun Gruppchef

Gruppchef till ungdomsgruppen på Socialförvaltningen

Gruppchef till ungdomsgruppen på Socialförvaltningen, Danderyds kommun


Var med och gör Sveriges bästa kommun ännu bättre. Danderyds kommun erbjuder gemenskap, utveckling och delaktighet på jobbet. Vi gör skillnad och skapar värde i vardagen i dialog med alla som lever, bor och verkar här. Genom närhet och korta beslutsvägar får du möjlighet att ta ansvar och jobba med både delar och helhet i ditt yrke. Här växer vi tillsammans med engagerade invånare, företag och kompetenta kollegor i trädgårdsstadens vackra miljö. Ta steget till ett utvecklande och hållbart arbetsliv i en lagom stor kommun nära allt.

Danderyds kommun har under hösten 2021 gjort ett aktivt ställningstagande att anställda erbjuds möjlighet att efter överenskommelse med sin chef arbeta del av arbetstiden på distans där så bedöms möjligt.

Socialförvaltningen kännetecknas av att vara en prestigelös förvaltning där det är lätt att samarbete med alla förvaltningens medarbetare samt att beslutsvägarna är korta och enkla. Vi satsar på kompetensutveckling och kommer att delta i Yrkesresan. Socialförvaltningen finns i nya fräscha lokaler i Mörby Centrum tillsammans med flera av kommunens förvaltningar. Det finns gott om mötes- och besöksrum i kommunens nya mötespark.

Familjeavdelningen består av 34 medarbetare och leds av en avdelningschef och tre gruppchefer. Vi ansvarar för all socialtjänstverksamhet rörande barn och unga förutom insatser med stöd av LSS. Hos oss på familjeavdelningen är det viktigt att:

➜ Vi sätter ett stort värde vid en rättssäker handläggning och har dokumenterade och lättillgängliga arbetsrutiner som är väl förankrade i arbetsgruppen.

➜ Vi arbetar med tidiga och förebyggande insatser och har möjlighet att erbjuda barn och deras familjer det stöd som vi bedömer att de är i behov av.

➜ Vi arbetar med att se till att arbetsbelastningen är rimlig och har ett välutvecklat administrativt stöd som avlastar i det dagliga arbetet.Arbetsuppgifter


Vi söker en gruppchef för ungdomsgruppen på familjeavdelningen. Arbetsgruppen består av sju socialsekreterare som arbetar med utredningar och öppenvårdsinsatser för barn och unga 12 till 20 års ålder.

I ditt uppdrag ingår att stå för nära arbetsledning och ge stöd till socialsekreterarna samt beslutsfattande enligt delegation. Du har personal- och verksamhetsansvar och genomför medarbetar- och lönesamtal samt ansvarar för rekrytering. Du ansvarar även för verksamhetsutveckling inom ditt område samt upprättandet av rutiner.

Du ingår i familjeavdelningens ledningsgrupp tillsammans med två ytterligare gruppchefer och avdelningschefen, där du är delaktig i det kontinuerliga förbättringsarbetet. Du kommer också vara tillgänglig för att ge råd och stöd och information till allmänheten och samverkanspartners.Kvalifikationer


Vi söker dig som:

➜ Har socionomexamen eller annan jämförbar utbildning.

➜ Har flerårig erfarenhet av myndighetsutövning barn och unga.

➜ Har erfarenhet från chefs- och ledaruppdrag.

Det är meriterande om du:

➜ Har erfarenhet från flera områden inom socialtjänsten.

➜ Har utbildning inom chefs- och ledaruppdrag.

Vi söker dig som har ett professionellt bemötande där du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har en mycket god samarbetsförmåga vilket innebär att du jobbar bra ihop med andra då du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kontrollerad i stressiga situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt har förmåga att fokusera på rätt saker. Dessutom är du flexibel, har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningens omfattning


Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Tillträde i mitten av augusti 2022 eller efter överenskommelse.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs.
Löneform: Månadslön.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-06-19

Referensnummer: A1128757
Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk. (via www.offentligajobb.se)

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.Kontakt


Kontaktperson
Åsa Wallén, Avdelningschef
Mail: asa.wallen@danderyd.se
Tel: 08-568 911 40

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens kontaktcenter,
Tel: 08 – 568 91 000
Övrigt


Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Besök gärna vår jobbportal https://www.danderyd.se/ovriga-verksamheter/jobb/ om du vill veta vad våra chefer säger om kommunens uppdrag och utvecklingen framåt. Här kan du också samla information, bland annat om våra förmåner. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.