24 Feb 2022 kl: 00:00
Group ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY SPECIALIST

Eterni Sweden AB - Västervik

Västervik Miljö Hållbarhetskonsult

Group ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY SPECIALIST

Group ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY SPECIALIST


Elfa erbjuder förvaringssystem som kan anpassas efter människors individuella behov genom hela livet. I vår produktportfölj ingår bland annat måttanpassade skjutdörrar och vägghängda eller fristående förvaringslösningar – allt i hållbar, funktionell design av högsta kvalitet.
Företaget grundades 1948 och ägs sedan 1999 av The Container Store, USA:s största detaljhandelskedja för förvaringsprodukter. The Container Store är börsnoterat på New York-börsen. Elfa har tre fabriker (Västervik, Mullsjö och Koszalin i Polen) och sju säljbolag i Europa. Koncernen rapporterade en omsättning på cirka 1 155 miljoner kronor för räkenskapsåret 2020 och hade vid slutet av samma år 438 medarbetare.
Huvudkontoret ligger i Malmö.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete och har förmågan och viljan att ta ett helhetsansvar för frågorna i en roll som Elfas Group Environmental Sustainability Specialist.

ARBETSUPPGIFTER


I rollen som Elfas Group Environmental Sustainability Specialist kommer du att driva, samordna och förvalta koncernens hållbarhetsarbete på miljöområdet.

Du har ett helhetsansvar för ditt område, arbetar självständigt med analyser och beslutsunderlag, och bidrar aktivt till Elfas hållbarhetsstrategi, målsättning och aktiviteter.

Vidare har du ansvar för att skapa och upprätthålla miljödeklarationer samt bygga upp och underhålla produktregister. Du bistår med rapporter, livscykelanalyser, beräkningar av klimatavtryck samt dokumentation som nyttjas både internt och av våra kunder.

I din roll har du ett tätt samarbete med kollegor inom såväl produktion, utveckling, sälj och marknad. Du utgår från Västervik och rapporterar till VP Supply. Tjänsten innebär en del resor.PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med erfarenhet från miljö- och hållbarhetsområdet. Vi tror att du har en högskoleutbildning, gärna inom miljö. Har du dessutom erfarenhet från tillverkande industri så är det extra meriterande. Vidare är du van att arbeta i databaser, har B-körkort och behärskar svenska såväl som engelska flytande i tal och skrift.

Du som person har en god analytisk förmåga och har förmågan att se helheten. Du har lätt för att bygga professionella relationer och skapa goda samarbeten, dela med dig av kunskap och skapa engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor. Du har förmågan att effektivt driva utveckling. Uppdraget kräver att du är ansvarstagande med en god administrativ förmåga, och att du balanserar operativt och strategiskt arbetsinnehåll väl.

Elfa är ett starkt värderingsstyrt bolag och det är därför viktigt att du kan känna igen dig i våra kärnvärden som innebär ett starkt kundfokus, att vi välkomnar innovation, agerar professionellt, tror på humanitära värden och har ett holistiskt synsätt.Ansökan

Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så skicka in din ansökan snarast. Det gör du genom att registrera dig under lediga jobb på www.eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev. Ansökningar via mail hanteras inte med hänsyn till GDPR.

Dina frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Maria Edner, på 070-340 83 61 eller maria.edner@eterni.se.

Varmt välkommen med din ansökan!


Maria Edner

Rekrytering & omställning

maria.edner@eterni.se

+46703408361


Eterni Sweden är jobbskaparna, ett modernt kompetensföretag i en väletablerad bransch. Eternis samlade kompetens och erfarenhet från bemanningsbranschen, uppgår i dagsläget till mer än hundrafemtio år. Vi som arbetar på Eterni är personliga, pålitliga och kompetenta och för oss och bolaget är enkelhet, snabbhet och kvalitet en självklarhet.

Vår affärsidé är att alltid ha kunden i fokus. Vi hjälper våra kunder att utvecklas och nå sina uppsatta mål, på så sätt utvecklas även vi. Kunder för oss är affärspartners, konsulter och kandidater.