31 Maj 2022 kl: 12:13
Förvaltningsekonom – vikariat

Array - Gnesta kommun - Gnesta

Gnesta Ekonom

Förvaltningsekonom – vikariat

Förvaltningsekonom – vikariat


Om arbetsplatsen – Arbetsuppgifter


Ekonomienheten upprättar budget, delårsrapport och årsredovisning för kommunen. Vi som jobbar här tillhandahåller service till övriga förvaltningar och till politiker i form av rådgivning i ekonomiska frågor, utredningar och analyser, fakturering med mera. Vi är åtta medarbetare plus ekonomichef. Vår förvaltningsekonom för barn- och utbildningsförvaltningen kommer att vara föräldraledig och vi behöver därför en vikarie under perioden 1 augusti 2022 till 31 januari 2023, med möjlighet till förlängning. Du kommer att tillhöra oss på ekonomienheten och rapportera till ekonomichefen.

I denna roll kommer du huvudsakligen stötta alla verksamheter i barn- och utbildningsförvaltningen med ekonomiska analyser och processer. Du kommer att vara delaktig i förvaltningens ledningsgrupp och arbeta nära cheferna med att bistå dem i den löpande uppföljningen av ekonomiska mål. Du är delvis ansvarig för att driva budgetprocessen framåt och även för att upprätta delårsrapport, bokslut, årsredovisning samt tjänsteskrivelser. Rollen innebär även att fortsätta förbättra den ekonomiska redovisningen samt utveckla arbetet med att ta fram nyckeltal så att den på bästa sätt ger verksamheten underlag för styrning och kontroll. En viktig del av tjänsten är att ha en löpande omvärldsbevakning så att du håller dig uppdaterad på förändringar av riktlinjer, lagstiftning eller nya system. Du kommer även att medverka i olika utvecklings- och förändringsprojekt inom kommunen och förvaltningen.Kvalifikationer


Vi vill att du som söker

♦ har högskoleexamen inom ekonomi, eller motsvarande utbildning och bakgrund som kommunen bedömer likvärdig

♦ är snabb på att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem

♦ planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt och integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden

♦ är synlig för kollegor och kunder och kan prioritera god service

Det är meriterande om du

♦ tidigare arbetat med ekonomi i en politiskt styrd organisation och särskilt med inriktning mot barn- och utbildningsområdet

♦ tidigare arbetat kundorienterat och stöttat verksamheter med prognoser och uppföljningFakta om tjänsten


Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-01
Ansök senast
2022-06-14Upplysningar


Mats Öberg
T.f. ekonomichef
E-post: Mats Öberg

Ellen Stamm
Kommunarkivarie, Akademikeralliansen
E-post: Ellen StammAnsökan


Referensnummer
A1111872 – Kopia
Övrig informationGnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.

Du är varmt välkommen att bli en av oss. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.