25 Feb 2022 kl: 00:00
Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen

Bollebygds kommun - Bollebygd

Bollebygd Förvaltningsledare

Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen

Bollebygds kommun söker förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen


Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se

Vi söker nu en förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen som på ett målmedvetet sätt vill fortsätta utvecklingen av att erbjuda kommunens barn och unga en bra grund i livet genom högkvalitativ verksamhet. Din nya vardag kommer vara fylld av utmaningar. Till din hjälp har du i din ledningsgrupp om 12 rektorer och en kultur- och fritidschef. Förvaltningen har ca 250 medarbetare och en budget om ca 300 mkr.

Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och arbetar med barn och unga samt kultur. Förvaltningen har en god ekonomi som är i balans, men framtiden kommer att kräva ett kontinuerligt effektiviseringsarbete och förmåga att använda resurserna så optimalt som möjligt. Vår verksamhet präglas av hög kompetens och utveckling för att möta framtidens krav.

I din roll som förvaltningschef är du direkt underställd kommunchefen, ingår i kommunchefens ledningsgrupp och har övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal i utbildningsförvaltningen samt fungerar som skolchef för förskola och grundskola.

Vi erbjuder dig ett ansvarfullt arbete där du aktivt ska medverka till att utveckla kommunens verksamhet i nära dialog med utbildningsnämnden.

Arbetsuppgifter

Du har ett övergripande ansvar att leda och utveckla förvaltningens verksamhet enligt kommunens visioner och mål. Du leder och ansvarar för verksamheten inför utbildningsnämnden.

I uppdraget ingår också att samverka med andra kommuner och myndigheter, delta i regionala nätverk och samverka med övriga förvaltningar i kommunen.

Du förväntas anpassa organisationen på ett hållbart sätt i förhållande till en ökad efterfrågan på kommunala tjänster då kommunen förväntas fortsätta växa kommande år.

Du brinner för och vill arbeta med strategiska, förvaltnings- och kommunövergripande frågor där en hållbar, kunskapsbaserad och kvalitativ verksamhet med en ansvarsfull budgetutveckling står i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill skapa förutsättningar för implementering av de politiska målen och vill leda strategisk förändring samtidigt som du agerar kostnadseffektivt på de utmaningar och möjligheter som är i verksamhetens omgivning och miljö. För att kunna göra det behöver du ha en relevant högskoleutbildning samt bred erfarenhet av och kunskap om utbildningssektorn på olika ledningsnivåer. Du har erfarenhet av kvalificerat ledarskap och flerårig erfarenhet att leda andra chefer. Du har arbetat på strategisk nivå tidigare. Du har också god kunskap om de lagar och förordningar som styr verksamheten. Rektorsutbildning är meriterande.

Som person är du lugn, trygg och stabil i rollen som ledare. Vi ser gärna att du har kvalificerad erfarenhet inom hela eller delar av ansvarsområdet samt personlig mognad och stabilitet. Du har förmåga att kommunicera såväl internt som externt samt att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor inom området och har en modern syn på kunskap. Genom ditt engagemang och din drivkraft får du som ledare andra att växa. Du bör även vara handlingskraftig, resultatinriktad med ekonomiskt sinnelag samt ha en god social förmåga för att kunna skapa goda kontakter. Vi förutsätter att du är utvecklingsorienterad och har bred erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du kan skapa förtroende hos medborgare och medarbetare samt har förmåga att samarbeta med den politiska ledningen och med fackliga organisationer.

Anställningens omfattning

Tillträde är i oktober eller november 2022.

Ansökan

Referensnummer:   22/20

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!