2 Jun 2022 kl: 11:42
Förskollärare och pedagoger till Åre kommun

Array - Åre kommun - Järpen

Järpen Förskollärare

Förskollärare och pedagoger till Åre kommun

Förskollärare och pedagoger till Åre kommun


Om arbetsplatsen

Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.<&p>

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommun är stolta över att vara en samisk förvaltningskommun och vi välkomnar sökande som har språklig och kulturell kunskap i samiska.

Arbetsuppgifter

Alla förskolor i Åre kommun arbetar tillsammans med en helhetsidé, vi arbetar efter visionen ”Möjligheternas förskola i tiden- en demokratisk mötesplats och barnens arena, där alla vuxna står upp för barnens rättigheter”. Vi arbetar utifrån det sociokulturella perspektivet på lärandet, där vi skapar undervisning i samspel mellan människor och kreativa lärmiljöer.

Vi hoppas att detta är något du vill arbeta med? För då kan vi erbjuda dig; Ett varierande och utvecklande arbete tillsammans med barn och kollegor där huvuduppdraget handlar om att skapa en förskola som ger barnen möjligheter och förutsättningar att lära tillsammans i en kreativ miljö och vacker natur.

Du kommer ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla undervisningen i förskolan utifrån förskolans läroplan.

Vi söker främst nya medarbetare till våra förskolor i de västra delarna av kommunen, dvs Duved, Åre och Undersåker, där vi under den närmaste tiden kommer att öppna åtta nya förskoleavdelningar.

Kvalifikationer

♦ Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller har ansökt om legitimation som förskollärare. Alternativt har du utbildning som omfattar minst 120 högskolepoäng inom någon inriktning som är relevanta för förskolans behov och uppdrag. Ämneskompetens relevant för uppdraget ska kunna kopplas till läroplanens mål.

♦ Du har kunskaper om läroplanens innehåll och känner att du kan bidra till verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande.

♦ Vi ser gärna att du har mycket god förmåga att arbeta både målinriktat och lösningsfokuserat utifrån gällande styrdokument och att barnets bästa alltid finns i ditt fokus.

Som person ska du vara lätt att samarbeta med och bidra till ett positivt arbetsklimat och en effektiv arbetsgrupp. Du har en positiv attityd där lust och nyfikenhet på lärande är en självklarhet. En viktig del är att du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: C90314

Generell information

Kommun: Åre
Antal tjänster: 10
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Kontaktperson
Kajsa Pettersson, Verksamhetschef för förskolorna
kajsa.pettersson@are.se
064716298

Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via Kundtjänst
0647-161 00ÖvrigtAnställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. Utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas innan anställningen kan påbörjas.

Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.