13 Maj 2022 kl: 08:43
Församlingspräst

Array - Gävle församling - Gävle

Gävle Präst

Församlingspräst

Församlingspräster till Gävle församling

Vill du arbeta kreativt i en inkluderande församling? Har du ett driv och en önskan om att nå ut till människor och skapa fina möten? Då kan du vara precis den vi söker som församlingspräst till Gävle församlings norra distrikt.“Du är ett barn som ligger på ett jordgolv, du fryser om vi inte griper in.
Du rör vid kroppar, hatar orättvisor, du bjuder älskande på moget vin.
Du stiger ut ur alla tomma gravar, du är en vind som säger: det blir vår. 
Du kommer som en flykting över bergen, du följer oss dit ingen annan når”

– Psalm 717:2● Vi erbjuder ett Hallelujah moment!

Hos oss erbjuds du en varierande tjänst som församlingspräst inom en nytänkande kyrkoverksamhet. Vi är många – anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar som tillsammans arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Det är på den resan vill vi ha med dig!

● Om Gävle Församling


Gävle församling består av fyra distrikt och det är till norra arbetslaget som vi söker två församlingspräster! Som församlingspräst hos oss kommer du axla en utvecklande och varierande roll. Förutom att vara vår gudstjänstledare kommer du möta människor på livets alla stigar. Vi är involverade i hela samhället och har ett stort fokus kring ungdomar och ideella föreningar. Vi har nära kontakt med många organisationer i civilsamhället, så som Hela Människan och Röda Korset.


● Vem är du?

Vi söker dig som är präst i Svenska kyrkan. För att trivas behöver du vara relationsskapande och tycka om människomöten. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet, oavsett om det är som präst eller volontär. Du har ett inre driv och vill följa med på vår utvecklingsresa.

Här kommer några exempel på hur vi i Gävle församling arbetar inkluderande:

Superhjältarna

Varannan vecka möts ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi äter mat och har olika aktiviteter som vi tillsammans bestämmer. Här får alla mötas i sin takt.

Pilgrimsvandringar

Vi samordnar kortare dagsturer där syftet är att uppmärksamma klimatfrågan, dela tro och skapa gemenskap. Vi har även retreats med dagar i tystnad för att fylla på de andliga batterierna.

Psalmorkester

Amatörmusicerande församlingsbor förstärker musiken och psalmsången med olika stämmor på olika instrument i gudstjänsten en gång per månad.

Regnbågsmässan

Vi firar regelbundet Regnbågsmässan som vill vara en trygg plats med stor acceptans för att vi alla är olika, ibland i samarbete med Gävle Pride.

Flaggdagar

Vi flaggar på Internationella kvinnodagen och på Sveriges nationella minoriteters flaggdagar med deras egna flaggor. Den 17 maj hissas Regnbågsflaggan på den Internationella dagen mot homo- och transfobi. Det är ett konkret sätt att ge uttryck för vår kristna tro att alla människor är lika mycket värda.

Musik

Musik är en stor del av vår församling med många engagerade körsångare i flera olika körer.

“Det finns en väg” är den senaste musikalen som vi sätter upp i Strömsbro kyrka för våren 2022. Här har vi en professionell produktion med människor i olika generationer och bakgrund, vilket skapar en mångfald som vi önskar.


“Du är så efterlängtad och du har stor möjlighet att använda just dina personliga gåvor. Att vara församlingspräst hos oss omfattar alla delar inom prästyrket. Du har en egen tro och drivkraft och vi kombinerar det med inkluderande samarbeten inom olika samhällsfrågor. Om du har ett hjärta åt barn och ungdom så är det ett plus och du kommer att möta människor i alla åldrar”.

– Ami Dahlbom, församlingsherde Gävle församling


● Om Gävle

Med sina tusentals kobbar, holmar och skär utgör Gävle Sveriges 14:e största stad. Här kan du njuta av ett vackert kustläge, småstadscharm och välskötta parkområden. Det är en stad under stark utveckling och vi vill ha hit dig! Närheten till vatten och vackra skogsområden gör Gävle till en stad perfekt att bo och växa i.


● Fun facts

Liljekonvalj är Gävles landskapsblomma
Vår hemmaklubb Brynäs IF har vunnit SM-guld i hockey inte mindre än 13 gånger!
Gävlebocken har i adventstid satts upp på Slottstorget sedan 1966.
Gevalia rostar 200 ton kaffe per dag i Gävle

Vi har nu visat dig vad vi kan erbjuda dig som församlingspräst i Gävle församling. Nu hoppas vi att det är just du som klickar på ansökningsknappen. Varmt välkommen hit!