28 Jan 2022 kl: 00:00

Svenska kyrkan Örnsköldsvik södra pastorat - Örnsköldsvik

Örnsköldsvik Präst

Församlingsherde

Församlingsherde


Till våra församlingar i Björna och Mo söker vi en församlingsherde. 

Vi söker dig som vill bygga församling tillsammans med medarbetare, förtroendevalda och ideella. Du är en god andlig ledare som har förmågan att skapa förutsättningar för reflektion över församlingens uppdrag och den enskilde kristnes ansvar i dagens samhälle. 

Som församlingsherde leder du församlingsverksamheten med dess personal och budget.

1 januari 2022 har ett nytt pastorat bildats och församlingarna ingår i det nybildade Örnsköldsviks södra pastorat. Det pågående förändringsarbetet medför att du behöver ha förmåga att tänka strategiskt och se helheten. Du behöver kunna leda arbetet med den grundläggande uppgiften utifrån lokala förutsättningar och samtidigt vara delaktig i utvecklingen av arbetet i pastoratets ledningsgrupp. 

I våra församlingar finns god verksamhet att bygga vidare på men också utrymme att låta dina gåvor och intressen skapa nytt. Du blir församlingspräst i Björna. 

Vi söker dig som har en personlig mognad, dvs. är trygg, stabil, lyssnar och leder. Du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa och vårda goda relationer. Du har en god administrativ och kommunikativ förmåga, ett stort engagemang och uppskattar att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi är måna om att vi tillsammans skapar ett gott arbetsklimat och en levande församling. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av styrelsearbete och arbete i församlingsråd. Chefserfarenhet är meriterande liksom utbildning inom ledarskap.

Björna och Mo församlingar ligger i Örnsköldsviks kommun. Inom församlingarna bor ca 2 000 personer varav cirka 80 procent är kyrkotillhöriga.

Arbetslaget består av åtta engagerade medarbetare.

Verksamheten präglas av en stor barn- och ungdomsverksamhet, ett rikt musikliv och ett viktigt diakonalt arbete Gudstjänster firas i Björna, Mo, i Bönhuset i Gottne och i Nylidens kapell. Det finns ett gott samarbete med ortens frikyrkor. 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam arbetsplats med god laganda.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan senast den 28 februari.

Ansökan med CV och personligt brev sänds via e-post till ornskoldsviks.sodra.rekrytering@svenskakyrkan.se

För mer information kontakta kyrkoherde Peter Persman, tel 070-698 24 11, peter.persman@svenskakyrkan.se 

Fackliga kontaktpersoner är:

Håkan Stiberg, KyrkA tel 070-224 78 43

Robert Nordlund, Vision, tel 060 – 52 40 92

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på www.svenskakyrkan.se/ornskoldsvikssodra

Som en del av Höga kusten kan Örnsköldsviks södra pastorat erbjuda en storslagen natur och miljö med möjlighet till upplevelser i alla former och under alla årstider. Geografiskt sträcker sig pastoratet från havet in mot fjällen, dessutom tar Botniabanan oss snabbt till närliggande kuststäder.

Örnsköldsviks södra pastorat består av de sju församlingarna Själevad, Mo, Björna, Nätra, Sidensjö, Anundsjö och Skorped. Det gör oss till det största pastoratet i Härnösands stift. med cirka 23 000 medlemmar, ett hundratal anställda samt många förtroendevalda och ideella medarbetare.

Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst, engagerade medarbetare.