28 Feb 2022 kl: 00:00

Lidingö Stad - Lidingö

Lidingö CFO

Fastighetschef

Fastighetschef

Teknik- och fastighetsförvaltningen, Lidingö stad


Vill du leda fastighetsenheten och göra skillnad för Lidingöborna? Med uppdraget att ansvara för hela fastighetsbeståndet och skapa en affärsmässig och professionell förvaltning. Du får i rollen det fulla mandatet att utveckla Lidingö stads nuvarande och framtida fastighetsbestånd!


Nu söker årets digitaliseringskommun 2019 – Lidingö stad – en Fastighetschef till Teknik- och Fastighetsförvaltningen, varmt välkommen med din ansökan!Arbetsuppgifter


Som fastighetschef har du helhetsansvar för Lidingö stads fastighetsbestånd och fastighetsförvaltning, inklusive bolagen. Det innebär ansvar på strategisk- och operativ nivå för ett fastighetsbestånd på totalt 250 000 kvadratmeter skolor, vård- och omsorgsfastigheter, idrottsfastigheter, kontor, bostäder, tomter etc. Du har fullt ansvar för det tekniska och ekonomiska resultatet.

Rollen som fastighetschef och VD för stadens fastighetsbolag är unik där du ansvarar för hela lokalförsörjningsprogrammet med planering, budgetering och genomförande av nybyggnation, ombyggnation, förvaltning och underhåll av kommunens fastigheter. Du ansvarar dessutom för intern och extern uthyrning av lokaler och bostäder. Målet är en hög servicegrad mot kunderna och att skapa värde för invånarna.

För att lyckas kommer du samarbeta nära stadens kommunstyrelse/bolagsstyrelse, nämnd, stadsledningskontor samt övriga förvaltningar. Du har fullt budget-, verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för enhetens cirka 30 medarbetare varav två direktrapporterande. Du blir en viktig del av förvaltningens ledningsgrupp, rapporterar till förvaltningschef och har direktkontakt med politiken.Kvalifikationer


Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av strategisk planering av investeringar, förvaltning, utveckling samt förädling av fastighetsbestånd. Det är meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen både från det privata näringslivet och från kommunal fastighetsverksamhet. Har du dessutom erfarenhet av nybyggnationer och större ombyggnationer är det meriterande.

Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant akademisk utbildning och-/eller gedigen erfarenhet som fastighetschef. Vi ser att du har erfarenhet av ekonomistyrning och arbete med utvecklingsprocesser samt är en erfaren ledare samt att du drivit förändringsarbeten samt effektiviserings- och fastighetsutvecklingsprojekt. Du arbetar analytiskt och strukturerat med uppföljning och dokumenterar och följer upp nyckeltal med referensobjekt. Det är en fördel om du har erfarenhet av digitaliseringsarbete.

För att lyckas i rollen som fastighetschef är du mål- och resultatorienterad, har ett utvecklande ledarskap samt en ekonomisk medvetenhet. Du har en god samarbetsförmåga, är en stark kommunikatör och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.


Övrigt

Staden tillämpar individuell lönesättning.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass 3 och förutsätter godkänd säkerhetsprövning inklusive godkänd registerkontroll från Säkerhetspolisen i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslag (2018:585).

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Kontaktinformation

Adriana Buzea

Teknik- och fastighetschef

08-731 31 42

Facklig representant

nås via stadens kundcenter

08-731 30 00

Sista ansökningsdag: 13.03.2022

Arbetsgivare: Lidingö stad

Ort: Lidingö

Jobbtitel: Fastighetschef

Tjänster: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Heltid / Deltid: Heltid

Tjänstens omfattning: 100Om verksamheten

Lidingö stad har cirka 2500 medarbetare och är en attraktiv arbetsplats. Organisationen är en förebild för andra kommuner, bland annat vad det gäller ledarskap och stadens framgångsrika ledarskapsprogram som genomsyrar hela organisationen.

Inom teknik- och fastighetsförvaltningen arbetar cirka 90 medarbetare fördelat på fyra verksamhetsenheter och en enhet för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Teknik- och fastighetsförvaltningen arbetar inom ett brett ansvarsområde tillsammans med teknik- och fastighetsnämnden. Förvaltningen ansvarar för den löpande driften av stadens infrastruktur i form av gator, trafik, konstruktionsbyggnader, fastigheter, natur, park, avfall, vatten och avlopp. Att Lidingös miljö uppfattas som trygg, småskalig, estetiskt tilltalande och att Lidingöbornas vardag fungerar väl faller under förvaltningens ansvarsområde. Ett övergripande mål är att ön ska förbli den gröna ön nära storstaden.

Staden äger fastigheter, bostadsrätter och tomter till ett betydande värde. Stadens ambition med fastighetsförvaltning är att tillgodose de lokalbehov som stadens verksamheter har genom tillhandahållande av ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler där verksamheterna kan bedrivas med hög kvalitet och effektivitet. Verksamheten ska bygga på affärsmässiga grunder och skapa värde för ägarna samt nöjda hyresgäster och medarbetare.

Som chef får du gedigen kompetensutveckling via vårt chefs- och ledarutvecklingsprogram, Ledarlyftet. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap. Tillsammans skapar vi vår arbetsmiljö.