23 Feb 2022 kl: 00:00

Kristianstads kommun - Kristianstad

Kristianstad Mark-och exploateringshandläggare

Exploateringsingenjör

Exploateringsingenjör inom Mark- och exploateringsenheten


Om arbetsplatsen


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Mark- och exploateringsenheten arbetar med utvecklingsprojekt för ett hållbart samhällsbyggande i Kristianstad kommun. Som företrädare för kommunen i egenskap av fastighetsägare ska enheten strategiskt utveckla och optimera det kommunala markinnehavet. Exploateringsingenjören har här en viktig roll bland annat för att vara delaktig i framtagandet samt genomförandet av detaljplaner och vara ett stöd för övriga kommunala förvaltningar i markförhandlingar och förrättningsärenden.
Välkommen med din ansökan!Arbetsuppgifter


Uppdraget som exploateringsingenjör innebär ett omväxlande och utmanande arbete med hela bredden av exploateringsfrågor, både i detaljplaneprojekt och i administrativa uppgifter som förrättning, avtalsskrivning och försäljning av villatomter och verksamhetsmark. Som exploateringsingenjör kommer du att i din roll projektleda kommunens stadsbyggnadsprojekt från tidigt skede till genomförande. Detta innebär ansvar för förhandlingar, avtal, kalkyler, ekonomisk uppföljning och genomförande av exploateringsprojekt, allt från förstudier via detaljplaner fram till markförsäljning och beställning av utbyggnad av detaljplanen. Du arbetar mycket i projekt men utför ditt arbete självständigt. I arbetet kommer du att ha kontinuerliga kontakter med våra kunder – privatpersoner, företag och myndigheter och med den politiska organisationen. Samarbete med andra delar inom kommunen är en naturlig del av arbetet.Kvalifikationer


Vi söker dig som har ingenjörsutbildning med inriktning mot lantmäteri eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom exploateringsområdet och kunskap inom Miljöbalkens område. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du ha god datorvana och goda kunskaper i svenska. B-körkort är ett krav.

Som person har du förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Rollen kräver att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete samt att du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Vidare har du en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt, har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.Anställningens omfattning


Tillträde enligt överenskommelse.
TillsvidareAnsökan


Referensnummer: KLK-2022-21

Sista ansökningsdag 2022-03-14
Kontaktpersoner


Fredrik Ek
Exploateringsstrateg 044-13 27 07

Fackliga företrädare
Marie Thiman
TCO 044-13 51 68

Alexandra Wideheim
SACO 044-13 29 08
Övrigt


Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93