1 Jun 2022 kl: 13:29
Erfaren utredningsingenjör

Array - Stockholm Vatten och Avfall - Stockholm

Stockholm VA-ingenjör

Erfaren utredningsingenjör

Erfaren utredningsingenjör

På enheten Ledningsnät utredning och utveckling är vi i ett spännande skede där vi jobbar mycket med framtagande av nya arbetssätt för att kunna säkerställa ett hållbart ledningsnät nu och för framtiden. Vi arbetar hela tiden med att öka vår kunskap om avloppsledningsnätet via kapacitetsstudier och mätningar genom ett modernt och hållbart digitalt arbetssätt.

Nu söker vi en erfaren utredningsingenjör till vårt spillvattenteam som vill utveckla och samordna arbetet med spillvattennätets kapacitetsunderlag.


Arbetsuppgifter och utmaningar

Arbetet syftar till att ta fram förslag på investeringsåtgärder för systemet. Du kommer också jobba med förbättring och utveckling av våra arbetssätt tillsammans med härliga kollegor på en enhet där kompetens och erfarenheten är hög inom VA-frågor. På enheten arbetar förutom utredningsingenjörer bolagets skadeutredare och limnologer som tillsammans ska säkra att vi utvecklar ledningsnätet för dagens och framtida behov. Den här rollen är placerad på spillvattenteamet, ett av de tre teamen Spill-, Dag- och Dricksvattenteam.


Exempel på arbetsuppgifter

Leda arbetet kring avloppssystemets kapacitet för nuläge och framtid

Utvärdera utredningsresultat och ta fram förslag på åtgärder eller fördjupande strategiska utredningar.

Expertstöd för enhetens arbete med hydraulik och VA-planering.

Expertstöd mot stora exploateringar, projekt och remisser.

Förvalta bolagets avloppsmodeller och se till att modelleringsresultat sprids till övriga organisationen på ett pedagogiskt sätt.

Kommunicera arbetet kring avloppssystemets kapacitet för nuläge och framtid, både inom bolaget och utåt.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är bra på att samordna arbetet tillsammans med flera kompetenser och som är initiativrik, drivande och strukturerad samt noggrann. Du har erfarenhet av att planera och arbete strukturerat med enhetens kapacitetsarbete varför vi lägger stor vikt i om du tidigare har ledar-/samordningserfarenhet. Rollen ställer därför höga krav på förmågan att kommunicera och samverka med andra. Vi ser att du har ett starkt tekniskt intresse där fokus ligger i att hitta hållbara vägar framåt. Du gillar att hitta nya lösningar och gillar att bedriva förbättringsarbete. Vi ser gärna att du har intresse för samhällsfrågor samt hur stadsbyggnadsprocessen ser ut, vidare har du fallenhet för systemtänk och delar gärna med dig av dina kunskaper. Rollen ställer höga krav på kommunikation och samverkan både internt och externt.


Din bakgrund

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör eller liknande inom samhällsbyggnad, vatten och miljöfrågor. Vi tror att du har minst 10 års erfarenhet av hydraulisk modellering och VA-utredning. Du ska ha erfarenhet av samordningsarbete och/eller projektledning inom VA-branschen. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av arbete med Mike Urban/Mike+ eller stadsbyggnadsprocessen i Stockholm och Huddinge.
Du kommer att arbeta mycket med dialog och samverkan, internt och externt, och det är därför viktigt att kan uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.


Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du teamledare Minna Severin via e-post: minna.severin@svoa.se.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via Stockholm Vatten & Avfalls kundtjänst på telefon 08-522 120 00.


Din ansökan

Om du känner igen dig i beskrivningen och tycker att jobbet ser intressant ut så ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att intervjua kandidater löpande så skicka in din ansökan redan idag! Sök tjänsten som utredningsingenjör senast den 19 juni.


Varmt välkommen med din ansökan!