8 Jun 2022 kl: 11:07
Enhetschef till supporten på IT-avdelningen

Array - Örebro Universitet - Örebro

Örebro Enhetschef

Enhetschef till supporten på IT-avdelningen

Enhetschef till supporten på IT-avdelningen


Vi söker en enhetschef till supporten på IT-avdelning på Örebro Universitet.

Är du en person som drivs av att leverera verksamhetsnytta, en erfaren ledare med förmåga att motivera och skapa engagemang? Har du erfarenhet av service, support och förändringsledning? Då kan detta vara något för dig!

IT-avdelningen är universitetets stöd i Digitaliserings och IT-frågor och arbetar för att universitetet ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för både operativ, strategisk och administrativ IT och är inne i en spännande förändringsfas för att bättre kunna möta morgondagens behov. Nu söker vi en ny enhetschef för IT-service som ska leda och samordna vår supportorganisation samt förvaltnings- och utvecklingsarbeten.


Arbetsuppgifter

Som Enhetschef har du personalansvar för ca 20 medarbetare. Du har det operativa ledningsansvaret för enheten och i uppgift att planera, leda och samordna arbetet med fokus på de uppgifter, uppdrag och utvecklingsarbeten som sker inom området för IT Service. Enhetschefen ansvarar för att arbetet i gruppen sker enligt gemensamma rutiner och att alla bidrar till vidareutveckling och ständiga förbättringar.

Som enhetschef arbetar du nära IT-chefen. Du ingår i IT-avdelningens ledningsgrupp och medverkar till den långsiktiga utvecklingen av universitetets digitala tjänster och miljöer. I samarbete med andra inom IT-ledningen bidrar du till en god förvaltning samt planering av utvecklingsarbeten. I ledningsgruppen formuleras visioner och mål, långsiktigheten säkerställs och vi skapar förutsättningar för en effektiv IT-miljö samt att medarbetarna utvecklas och tar ansvar.

Du ska vara ett stöd i dialogen med våra användare när det gäller behov av nya lösningar och utveckling som stödjer verksamheten så att universitetet utvecklas och når sina mål, vidare är du en eskaleringspunkt för verksamheten vid hantering och klagomål runt service och support av våra digitala tjänster. I uppdraget kan även ledning av olika projekt förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse, kompetens och erfarenhet inom IT. Du har akademisk examen eller motsvarande erfarenheter med annan relevant utbildning.

Vidare har du goda språkkunskaper och kan uttrycka dig väl såväl i tal som skrift på både svenska och engelska.

Du är ordningsam, van vid att driva förändringsarbete och har ett processorienterat och pragmatiskt synsätt. För dig är det naturligt att ständigt söka efter förbättringar och långsiktiga lösningar inom området. Du är intresserad av och följer nyheter inom för verksamheten relevanta områden. En god förmåga att organisera och leda arbetet inom ansvarsområdet, liksom förmåga att utveckla samarbete med och mellan andra är viktigt i tjänsten som enhetschef.

Erfarenhet av att leda utvecklingsarbeten och projekt och att ha arbetat med ramverket ITIL samt en användarorienterad utvecklingsmodell likt tjänstedesign eller motsvarande är meriterande. Har du erfarenhet av att jobbat med en förvaltningsmodell likt PM3 eller ansvarat och utvecklat en processorienterad supportorganisation inom offentlig sektor så är det ytterligare meriterande.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt god samarbetsförmåga. Du har en hög grad av serviceanda och arbetar för att de digitala tjänsterna för utbildning och forskning ständigt utvecklas. Du är starkt engagerad i IT-avdelningens arbete och vidareutveckling såväl när det gäller tekniska frågor som det interna arbetet och arbetsmiljö.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Inom Örebro universitet förväntar vi oss att medarbetarskap genomsyras av mod, ansvar, engagemang och respekt. Mod att vara öppen för utveckling och förändring, ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, engagemang att samverka och bidra till utveckling samt respekt genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Jämlikhet

Vår ambition är att ha en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald.

Då arbetsgruppen idag till övervägande del består av manliga medarbetare finns önskemål om en mer blandad arbetsgrupp.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av IT-chef, Daniel Skipper 019-30 30 00, e-post: daniel.skipper@oru.se

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”Ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

❯ Personligt brev

❯ CV

❯ Kopior av relevanta betyg/intyg

❯ Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas

Sista ansökningsdag är 2022-06-23.

Intervjuer kan komma att genomföras innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.