1 Mar 2022 kl: 00:00

Karlskoga kommun - Karlskoga

Karlskoga Enhetschef

Enhetschef till hemvården

Enhetschef till hemvården


Om arbetsplatsen


Vill du vara med och utveckla framtidens hemvård? Nu förstärker vi vår chefsgrupp och söker en enhetschef. Ditt ansvarsområde blir hemvårdens nattpatruller samt trygghetsteam.

I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. En arbetsplats som har modet att testa nya vägval – ibland med stora kliv, ibland med små vardagliga steg. Var med och skapa plats – för livet här!
Vi erbjuder dig ett stimulerande uppdrag där du får möjlighet att utvecklas i din roll samtidigt som du är med utvecklar vår verksamhet för att möta morgondagens behov hos framtidens äldre. Vårt fokus är att skapa bästa möjliga förutsättningar för att våra brukare ska få uppleva en god livskvalitet varje dag och få ett så självständigt och värdigt liv som möjligt.

Du är direkt underställd områdeschef inom hemvård och du ingår i områdets ledningsgrupp där du tillsammans med övriga enhetschefer stödjer och leder verksamhetens processer. Genom din roll har du mandat och möjlighet att utveckla nattpatrullernas/trygghetsteamets verksamhet tillsammans med dina medarbetare. Du får också möjlighet att driva utvecklingsuppdrag för hemvården i hela kommunen.
För att du som chef inom Karlskoga kommun ska trivas och utvecklas i ditt uppdrag satsar vi mycket på ledarutveckling. Vi erbjuder både grundläggande chefsutbildningar och olika typer av kompetensutveckling. För att stärka och utveckla det personliga ledarskapet arbetar vi med chefsnätverk och mentorprogram. Som ett komplement bjuder vi också in till inspirationsfrukostar och anordnar gemensamma ledardagar.Arbetsuppgifter


Som enhetschef för hemvårdens nattpatruller och trygghetsteam leder, planerar och utvecklar du verksamheten utifrån uppsatta mål samt kommunens och socialförvaltningens värdegrund.
Du har ansvar för budget, verksamhet och personal enligt överenskommen ansvarsfördelning. Du ansvarar för att ta fram och analysera resultat samt omvärldsbevaka, och utifrån detta planlägga och genomföra förbättringsarbeten.

Du ingår i hemvårdens ledningsgrupp och även där har du ett delat ansvar i förbättringsarbeten som beslutas av områdeschef och förvaltningschef.Kvalifikationer


Vi söker dig som har arbetat i ledande position i något eller några år där du har fått erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsfrågor. Som person är du trygg, stabil och har en god självkännedom. Du är modig och vågar testa nytt.
Genom ditt ledarskap skapar du engagemang och delaktighet. Du samarbetar väl med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Du gillar att självständigt driva ditt arbete, men agerar utifrån helhetsperspektiv och ser din roll i helheten. Du har lätt för att ta initiativ till nya aktiviteter och uppnå resultat. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, men då verksamheten är händelsestyrd trivs du med det och är flexibel, stresstålig och har förmågan att hålla en struktur för att prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Du har:
• högskoleexamen inom vård och omsorg, hälso-och sjukvård, socialt arbete eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
• god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
• god datavana
• körkort B
• erfarenhet av personal-och ekonomiansvar.Anställningens omfattning


Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelseAnsökan


Referensnummer: SN 2022-00090

Sista ansökningsdag: 2022-03-27
Kontaktpersoner


Edina Causevic
Områdeschef
0586-611 80

Facklig företrädare:
Vision, Anette Lundberg
Chefsombud
0586-618 02
Övrigt


Vi har löpande urval och intervjuer i denna rekrytering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker – kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll – kontakta namngiven person i annonsen.