22 Feb 2022 kl: 00:00
Enhetschef till hemtjänsten

Avesta kommun - Avesta

Avesta Enhetschef

Enhetschef till hemtjänsten

Enhetschef till hemtjänsten, Avesta kommun


Om arbetsplatsen


Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Omsorgsförvaltning arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns särskilda boenden, hemtjänst, LSS-verksamhet och socialpsykiatri. Här arbetar ca 500 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

Vi söker nu två enhetschefer, en till Krylbos hemtjänst och en till Horndals hemtjänst som ligger cirka 3,5 mil utanför Avesta. Hos oss blir chef för en grupp medarbetare som arbetar för dem med beviljade hemtjänstinsatser i det egna hemmet. Till stöd för chefsuppdraget finns en enhetsadministratör som sköter bland annat planering av hemtjänstinsatserna samt andra administrativa sysslor. Vi täcker ett relativt stort geografiskt område men arbetar aktivt för att ändå alltid vara nära.

Har du likt oss höga ambitioner och intresset för att göra skillnad inom hemtjänsten, då kan det här vara en roll för dig!Arbetsuppgifter


Arbetet som enhetschef är ett omväxlande och dynamiskt. Du leder enheten mot uppsatta mål med ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhetskvalitet. Du har ett nära ledarskap och stödjer dina medarbetare i vardagen. Du håller även i välkomstsamtal och har brukar- och anhörigkontakter.

Hos oss finns en bra struktur för intern samverkan. I vår chefsgrupp, som träffas regelbundet, finns såväl relativt nya enhetschefer som de med lång erfarenhet inom området. Vi uppskattar att nya tankar och idéer förenas med erfarenhetsbaserad kunskap. I rollen som enhetschef deltar du aktivt i resultatenhetens ledningsgrupp och bidrar i kvalitets- och utvecklingsarbetet.

Den ena tjänsten avser ledaruppdraget för Krylbo hemstjänstgrupp som huserar i Krylbo stations lokaler. Vårdtagarna bor i Krylbo med omnejd samt i yttre området. Idag arbetar ca 30 medarbetare i Krylbo hemtjänstgrupp.

Den andra tjänsten avser ledaruppdraget för Horndals hemtjänstgrupp, som idag består av ca 20 medarbetare. Horndals hemtjänst omfattar ett relativt stort geografiskt område i den norra kommundelen och utgår från lokaler i centrala Horndal.Kvalifikationer


Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Vi söker dig som är trygg i dig själv och är, eller har potential att bli, en riktigt bra ledare. Ditt ledarskap präglas av ett lösningsfokuserat förhållningssätt och förmåga att motivera, skapa engagemang och få medarbetarna att växa. Som enhetschef är det viktigt att du har ett intresse och en förståelse för arbetsmiljöns betydelse för såväl trivsel som resultat.

Du har stora kontaktytor och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser att ordning och reda i kombination med öppenhet och omtanke tar fram det bästa hos våra medarbetare och att det därmed också är det bästa för verksamheten. Du har såklart god uppbackning och stöd av såväl leding som kollegor, men det är ändå av största vikt att du är självgående. Du planerar och organiserar arbetet på såväl kort som längre sikt men då det händer mycket i vardagen behöver du ha lätt för att organisera om och anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom området och kunskap om omvårdnad/hemtjänst. För tjänsten krävs att du har körkort, goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt goda IT-kunskaper. Digitala lösningar är naturligt för dig och du tar dig an nya program och system som en del av din arbetsvardag. Vi tror att ditt intresse för digital utveckling inom välfärdssektorn kommer vara värdefullt idag och inför framtiden.

Det är meriterande om du har
• Chefserfarenhet
• Arbetat inom äldreomsorg, gärna inom hemtjänst
• Arbetat i politiskt styrd organisation
• Erfarenhet nyttjandegradsystem eller liknande
• Erfarenhet av ekonomisk uppföljning/budgetarbeteAnställningens omfattning


Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.Ansökan


Referensnummer: C77270/2022

Sista ansökningsdag: 2022-03-13
Kontaktpersoner


Anna Nurmilehto
Resultatenhetschef
0226-64 58 59
anna.nurmilehto@avesta.se

Isabella Söderström
HR-Konsult
0226- 64 56 52

Facklig företrädare
Fackliga kontakter se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer
Övrigt


Förmåner:
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.