1 Mar 2022 kl: 00:00

Kristianstads kommun - Kristianstad

Kristianstad Enhetschef

Enhetschef, ordinärt boende/vård- och omsorgsboende, semestervikariat

Enhetschef, ordinärt boende/vård- och omsorgsboende, semestervikariat


Om arbetsplatsen


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Arbete pågår med att fortsätta utveckla organisationen med fokus att stödja våra äldre till trygghet och meningsfull tillvaro hela livet ut! Vill du vara med oss på resan?

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och har sedan en tid tillbaka en funktionsindelad organisation, detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Chef och ledarförsörjningsfrågor står högt upp på agendan i förvaltningens utvecklingsplan och vi jobbar därför ständigt med att förfina ledarprofilen. Vi har de senaste åren utvecklat och implementerat resurschefer i syfte att bland annat kunna ge strategiskt chefsstöd och mentorskap.

För att minska sårbarheten i vård- och omsorgsboenden och ordinärt boende över sommaren söker vi nu semestervikarierande enhetschefer. Som vikarierande enhetschef under sommaren har du ansvar för det dagliga operativa arbetet i enheten, med begränsat ansvar för ekonomi och personal- och arbetsmiljö.

Sannolikt är du i början av din karriär som chef, du brinner för ledarskapsfrågor och ser ett semestervikariat som en bra start och erfarenhet för din fortsatta utveckling.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och vi kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2022-05-31.Arbetsuppgifter


Du leder och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Som stöd i ditt arbete har du chefskollegor samt stödfunktioner i form av HR, ekonomi samt kvalitetsutvecklare. Till din hjälp finns också en central schemasupport och bemanningsenhet. Det finns också en planeringsenhet med funktioner som MAS, MAR samt kompetens inom digital utveckling.

Det huvudsakliga fokusområdet under sommaren förutom kundperspektivet är medarbetarnas arbetsmiljö där bemanningsfrågan är central. Men också att coacha dina medarbetare mot uppsatta mål.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal- och budgetansvar.Kvalifikationer


Vi vill att du har högskole-/universitetsexamen relevant för arbetsområdet, till exempel socionomutbildning, hälso- och sjukvårdsutbildning eller annan högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg.
Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande. Du har god kommunikationsförmåga och behärskar svenska i tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet. Du har även god datorvana. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person är du prestigelös och utvecklingsinriktad. Du lyssnar, involverar och får människor med dig, coachar genom att motivera och stödja. Vidare kan du prioritera, planera och fatta beslut.Anställningens omfattning


Vi erbjuder fyra vikariat på heltid under perioden juni-augusti 2022.Ansökan


Referensnummer: OMS-2022-47

Sista ansökningsdag 2022-05-31
Kontaktpersoner


Nicolaj Håkansson
Verksamhetschef 044-13 66 62

Ulrika Johannesson Olsson
Verksamhetschef 044-13 58 80

Fackliga företrädare
Silvia Nichifor
Vision 044-13 66 94

Maria Nordgren
Kommunal 044-13 45 73
Övrigt


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.