23 Feb 2022 kl: 00:00
Enhetschef LSS gruppbostad

Bollnäs kommun - Bollnäs

Bollnäs Enhetschef

Enhetschef LSS gruppbostad

Enhetschef LSS gruppbostad


Socialförvaltningen, Funktionsstöd, Gruppbostäder LSS


Socialförvaltningens uppdrag är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, sjukdom, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Verksamheten omfattar äldreomsorg, hälso- och sjukvård, anhörigstöd, funktionsstöd och individ- och familjeomsorg.
Genom vårt arbete vill vi skapa förutsättningar för delaktighet, trygghet och inflytande över sitt eget liv.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa i ett arbete där du gör skillnad för andra. Välkommen till oss och välkommen med din ansökan!Beskrivning


Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega som enhetschef inom gruppbostäder, LSS!

Har du chefserfarenhet? Drivs du av utvecklingsarbete samtidigt som du inspireras av det dagliga arbetet tillsammans med dina medarbetare? Då kanske det här är en tjänst för dig!

Inom Funktionsstöd (FS) ryms verksamheter som: LSS-boenden, personlig assistans, daglig verksamhet, korttidsvistelse, samt boenden och boendestöd inom socialpsykiatri. Som enhetschef inom Funktionsstöd ingår du tillsammans med nio enhetschefskollegor och verksamhetschef i Funktionsstöds ledningsgrupp.

Verksamhetschef, enhetschefer och administrativt stöd sitter tillsammans vilket ger goda förutsättningar för nära stöd, samarbete och sammanhang. Våra trevliga och moderna lokaler är belägna på Nyhedsbacken 1 i Bollnäs.Arbetsuppgifter


Som enhetschef inom gruppbostäder ansvarar du för tre boenden med bemanning dygnet runt för brukare företrädesvis tillhörande personkrets 1 inom LSS. Du ansvarar för att insatser verkställs enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och HSL (hälso- och sjukvårdslagen).

Du har ett helhetsansvar inom din enhet för brukare, personal och ekonomi. Du leder ca 30 medarbetare i deras dagliga arbete och din utgångspunkt i arbetet är att brukarna får det stöd och den service de behöver och har rätt till, samt ges inflytande över insatsernas utförande. Du ska kunna arbeta självständigt och prioritera rätt arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.

Som enhetschef för gruppbostäder leder och utvecklar du arbetet genom samarbete med medarbetare och boendechefskollegor. Du ger stöd och handledning till medarbetarna och är närvarande i ditt ledarskap. Du stärker och motiverar dina medarbetare och fångar upp behov av kompetensutveckling, förändrade arbetssätt och rutiner.

Vi värdesätter om du har tidigare kunskap och erfarenhet av resursplanering och bemanning/rekrytering. Vi använder Medvind som verktyg för personal- och schemaplanering.Kvalifikationer


Hos oss är teamet och det nära ledarskapet viktigt och där kommer du bidra med din kunskap och positiva energi. Våra värdegrundsord förtroende, professionell, medskapande och modig är nyckelord för dig, det är på dessa du bygger ditt ledarskap.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom relevant område och gärna tidigare erfarenhet av arbetsledning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Erfarenhet från att leda verksamheter inom funktionshinderområdet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Villkor


Ansökan bör innehålla personligt brev, meritförteckning, betygsavskrifter och i övrigt sedvanliga handlingar som åberopas. Din ansökan skall vara oss tillhanda senast 2022-03-07.

OBS! Vi önskar inte motta förslag om extern rekryteringshjälp vid denna rekrytering.

Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning kan förekomma.Om Bollnäs kommun


Om Bollnäs kommun
Vi anställda på Bollnäs kommun arbetar med det som är viktigt på riktigt – och tillsammans skapar vi bra dagar för de cirka 27 000 Bollnäsbor som är beroende av vårt arbete. Hos oss får du stolta kollegor som med arbetsglädje utvecklar Bollnäs långsiktigt och hållbart. I vår kommun, med över 400 föreningar, ett kulturutbud över det vanliga och en närhet till landsbygd, stad och fjäll får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop.

Välkommen till Bollnäs, hjärtat av Hälsingland!


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-01 el enl överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Referensnummer 2022/12

Kontakt
Kicki Bro, 0278-251 67

Facklig företrädare
Anett Jonsson. Vision, 0278-253 17
Camilla Hedberg, Kommunal, 0278-255 65

Sista ansökningsdag 2022-03-07