22 Feb 2022 kl: 00:00
Elkonstruktör till ALO

Clockwork - Mora

Mora Konstruktör

Elkonstruktör till ALO

Elkonstruktör till ALO


Om företaget


ALO har verkat i bygden sedan 1938 med stort hjärta för tradition och ursprung. Vi är idag ett modernt teknikföretag och vår verksamhet består av att bygga och leverera maskiner och produktionsutrustning till globala företag inom sågtillverkande industri.

Vi erbjuder en komplett maskinbyggnation från början till slut med exportförsäljning, beredning, inköp, konstruktion, tillverkning, montering, lager, reservdelshantering samt support och service. Vi tror på långsiktighet, kvalitet och kontinuitet. Vi strävar efter att ge våra kunder god service, energieffektiva lösningar och effektivisering av deras processer.

Vårt varumärke och våra produkter har ett gott rykte inom den bransch vi verkar. Vi är innovativa, har hög framtidstro och bra investeringstakt. Genom digitalisering, automatisering och implementering av ny och kostnadseffektiv teknik i våra produkter säkerställer vi att vi kan fortsätta vara en ledande maskintillverkare och leverera våra maskiner ut i hela världen.

Vi investerar tillbaka i företaget för att göra vår arbetsplats trivsammare och effektivare. Vi har uppgraderat vår CNC maskinpark och vi planerar inom de närmaste åren utöka våra lokaler samt investera i ytterligare nya maskiner för att i högre grad säkerställa våra flöden och processer.

Är du intresserad av modern teknik och smarta lösningar? Nu söker vi en Elkonstruktör som vill vara med på vår spännande utvecklingsresa!Dina arbetsuppgifter


Som Elkonstruktör hos oss på ALO blir du en viktig kugge i hjulet där du är med i hela processen, från ritning till färdig produkt. Du ritar och dokumenterar konstruktionerna i Elplan och gör viss beredning i vårt affärsystem Monitor. Du har ett nära samarbete med våra montörer för att kunna ta fram rätt underlag för att underlätta projektering, uppstart, installation, byggnation och felsökning.

Du ingår i vårt konstruktionsteam där nyfikenhet på den smartaste tekniken, korta beslutsvägar och prestigelöshet genomsyrar avdelningen. Du är även en del av vår produktutvecklingsgrupp där du tillsammans med mekanikkonstruktörer, programmerare och representanter från marknadsavdelningen formar framtida produkter samtidigt som ni effektiviserar och utvecklar befintliga produkter.

Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid.Din profil


Vi söker dig som har:

 • Elingenjörsutbildning, yrkeshögskola eller annan el-teknisk utbildning
 • Relevant erfarenhet av elkonstruktion inom industrin från en roll som elkonstruktör, industrielektriker, automationstekniker eller liknande
 • CAD och ritningslära för elkonstruktion, meriterande med erfarenhet från Eplan
 • Erfarenhet från PLC-programmering eller robotintegrering är meriterande
 • För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • För att trivas i rollen tror vi att du är en driftig problemlösare med ett stort tekniskt intresse som ständigt vill lära nytt och är nyfiken på ny teknik. Du är kommunikativ, kundorienterad och lösningsfokuserad.

  Du är en lagspelare som förstår vikten av gott samarbete där du omger dig av intresserade och motiverade kollegor med korta beslutsvägar. Struktur, noggrannhet och ordning och reda är andra delar vi värdesätter.

  Beroende på vem du är, vad du kan och vart du vill så finns det goda utvecklingsmöjligheter i rollen där du kan ta dig an mer komplexa projekt och beroende på intresse och kunskap utvecklas inom områden som t ex kundsupport, drifttagning, installationsresor, utbildning eller programmering.  Ansökan


  I denna rekrytering samarbetar ALO med Clockwork Rekrytering. Du blir anställd direkt av ALO. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13/3 via www.clockworkpersonal.se.

  För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Maria Södergren, tfn: 0733-51 27 69

  Vill du läsa mer om ALO så är du välkommen att besöka vår hemsida: www.alocenter.se.  Har du frågor om jobbet?
  Kontakta mig!

  Maria Södergren

  NUMMER: 0733-51 27 69