14 Feb 2022 kl: 00:00
Ekonomichef

Hofors Kommun - Hofors

Hofors Ekonomichef

Ekonomichef

Ekonomichef


Om arbetsplatsen


Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mer på www.hofors.se

Hofors kommun ingår i finskt förvaltningsområde och ser positivt på om du har kunskap i finska språket.Arbetsuppgifter


Vi söker en ekonomichef som vill arbeta i en mindre kommun där beslutsvägarna är korta, påverkansmöjligheterna är större och ”tillsammans” är ett ledord. Du kommer alltså ha stora möjligheter att förbättra denna del av världen genom att koppla ihop arbetet med ekonomi, politisk styrning och verksamhetsutveckling. Din del av helheten är att strategiskt och operativt som ekonomichef leda arbetet med kommunens övergripande ekonomiarbete och inköp/upphandling genom din avdelning, tillsammans med kommunens ledningsgrupp och i samklang med den politiska styrningen. Dina verktyg för detta är exempelvis budget- och prognosarbete, uppföljning samt upprättande av delårsrapporter och årsredovisning. Men i din roll ansvarar du även för den strategiska ekonomistyrningen i kommunkoncernen.

Organisatoriskt ingår du i kommunledningsgruppen och rapporterar till kommunchef. Du har direkt personalansvar för sju medarbetare på ekonomifunktionen. Vi tror att du brinner för att koppla ihop lagar och regler med den kommunala styrningen. Därför är kommunens framtidsstrategi, värdegrund och personalpolitiska program nästan lika viktiga som lagen om kommunal redovisning.Kvalifikationer


Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt annan akademisk utbildning eller erfarenhet som är likvärdig.

Du har flera år arbetat strategiskt och övergripande med verksamhetsplanering och ekonomisk styrning i en större organisation. Du har gärna erfarenhet av chef- och ledarskap och det är mycket meriterande om erfarenheten är från kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet.

Förmåga att utrycka sig väl i svenska språket, både tal och skrift samt har B-körkort. Goda datorkunskaper och gärna goda kunskaper inom excel.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras.

Vi söker en tydlig och självgående ledare som har förmåga att beakta helheten och det strategiska perspektivet i arbetet. Med god kommunikativ förmåga styr du verksamheten på ett sätt som skapar delaktighet och engagemang.

– Du verkar för utveckling av processer och rutiner och driver nya initiativ inom och utanför ramarna för det egna arbetet och på egen hand initierar aktiviteter och projekt.

– Du har god samarbetsförmåga och främjar och utvecklar andras idéer och delar med dig av din information och expertis.

– Du tar fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska, förutser problem och utvecklar alternativa planer och integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden.

– Du förutser problem och analyserar situationer för att identifiera ologiska lösningar och inkonsekvens. Samtidigt som du utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem och ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i prioriteringar.Generell information


Sista ansökningsdag: 2022-03-13
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Referensnummer: C76234
Löneform: Månadslön


Kontaktperson

Petra Lindstedt
Kommunchef 070 – 086 00 47Övrigt


OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.