22 Feb 2022 kl: 00:00
Diös söker projektansvarig för stora projekt

Diös Fastigheter - Östersund

Östersund Projektledare

Diös söker projektansvarig för stora projekt

Diös söker projektansvarig för stora projektVälkommen till oss på Diös! Vi är det framåtsträvande fastighetsbolaget med visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Våra starka team utvecklar attraktiva fastigheter och stadsdelar där människor vill leva, arbeta och umgås. Som projektansvarig hos oss kommer du ha det övergripande ansvaret över stora projekt i våra sydliga städer.


Ditt nya uppdrag


Vi har en mycket stark tilltro till våra städers tillväxt och ska fortsätta ta en ledande roll i utvecklingen. Därför utökar vi nu vår projektorganisation med två projektansvariga. Vi har ansvarig för norr på plats men söker nu vår projektansvariga för syd. Uppdraget innebär ett övergripande ansvaret för stora projekt i städerna Östersund, Åre, Sundsvall, Gävle, Falun, Borlänge samt Mora. Det innebär att du ansvarar för att projekt och investeringar genomförs enligt beslutade ramar och mål. Inom ditt område arbetar idag interna projektledare samt ett antal externa projektledare, dessa kommer rapportera till dig. Personalansvaret ligger dock kvar hos projektchef.

I den här rollen ansvarar du för genomförandet av projekt men kommer även vara involverad från tidiga skeden. Du ansvarar för att hålla ihop dina projekt, från upphandling, ekonomi, projektering till genomförd slutbesiktning och överlämning till förvaltning. Utöver ett tätt samarbete med kollegor kommer du att ha nära dialog med våra hyresgäster, myndigheter, externa partners m.fl. samt koordinera och upphandla konsulter och entreprenörer. I det övergripande ansvaret har du nära samarbete med våra team, partners samt entreprenörer och utvecklar våra fastigheter och stadsdelar genom såväl nyproduktion som förädling av befintligt bestånd. Allt i linje med vår strategi – stadsutveckling. Som projektansvarig innehar du rollen som byggherre under projektet. Du är ytterst ansvarig för arbetsmiljön i dina projekt och säkerställer att övriga myndighetskrav efterlevs. Hållbarhet är ett stort fokus för oss på Diös och du arbetar aktivt för att driva våra projekt i linje med vår hållbarhetsstrategi.

Vi har många spännande byggprojekt i gång och mycket ligger i pipen. Just nu befinner vi oss t ex slutfasen av Intagan, Trafikverkets om- och tillbyggnad av lokaler för huvudkontoret samt det spännande projektet att flytta Högskolan Dalarna in till stadskärnan i Borlänge samt ett antal spännande projekt i tidiga skeden.

Tjänsten är på heltid och vi ser helst en placering i Östersund. Du ingår i vårt projektteam och rapporterar till projektchef. Start sker enligt överenskommelse. Då resor inom hela vårt bestånd förekommer i tjänsten är körkort ett krav.Vem är du?


Vi söker dig som delar våra värderingar Enkla, Nära Aktiva och har modet och viljan att utveckla både dig själv, vår affär och vårt bolag. Du är kreativ och lösningsorienterad, en teamspelare som brinner för att skapa goda relationer samt hållbara och värdeskapande projekt. Utöver detta har du:

 • Flerårig erfarenhet från projektledarrollen och gärna en teknisk utbildning
 • Erfarenhet och förmåga att leda och coacha dina team
 • Mycket god kunskap inom ekonomistyrning och vana att arbeta med uppföljning
 • Förmågan att arbeta mot uppsatta mål där du kan visa på goda resultat från tidigare tjänster/uppdrag
 • Ett strukturerat arbetssätt
 • Förmågan att leda flera parallella projekt och trivs i en tempofylld roll, ofta med flera pågående projekt samtidigt
 • Goda kunskaper inom byggteknik och entreprenadjuridik
 • Ett väletablerat nätverk i regionen är meriterande.  Vårt erbjudande


  Vi tror på människor som har viljan, modet och förmågan att utveckla sig själva och vår verksamhet. Tillsammans bygger vi en utvecklingsinriktad arbetsmiljö där våra team står i fokus och är nyckeln till vår framgång. Genom vår kompetensarena Diös Academy utvecklar vi våra medarbetare och möjliggör interna karriärvägar. Vi har en öppen och inkluderande kultur där vi vågar och vill tänka nytt samt testa nya idéer. Utöver detta är vi ett aktivt bolag som inspirerar och stöttar våra medarbetare till en hälsosam livsstil med balans mellan arbetsliv och privatliv, något vi ser goda effekter av i vår höga frisknärvaro.  Ansökan


  Skicka in CV och personligt brev via ansökningslänken senast den 2022-03-06. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka i våra team.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  För mer information kontakta HR-ansvarig Annie Skoglund, 010 – 470 95 71.  Vi vill skapa Sveriges mest inspirerande städer. Därför står stadsutveckling och relationer i fokus hos oss. Vi äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett marknadsvärde om cirka 28,0 mdkr, ett bestånd om 338 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 511 tkvm, är visionen att vara den mest aktiva och efterfrågade fastighetsägaren på vår marknad. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se