16 Feb 2022 kl: 00:00

Södra Älvsborgs Sjukhus - Borås

Borås Sjuksköterska

Diabetessjuksköterska – barnen behöver dig!

Diabetessjuksköterska – barnen behöver dig!


Södra Älvsborgs sjukhus, VO kvinna och barn, Barnmottagningen


Vi på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha – att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3900 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, InstagramOm vår lediga tjänst


Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta som specialistsjuksköterska hos oss på barn- och ungdomsmedicinmottagningen. Du kommer att få ett särskilt ansvar för diabetespatienter och huvuddelen av din arbetstid kommer att läggas på arbete inom detta område. Det är ett variationsrikt, självständigt arbete där du till stor del själv ansvarar för att organisera ditt arbete, men du har även tätt samarbete med övriga professioner i diabetesteamet på mottagningen och barnavdelningen. Vi arbetar både med traditionella besök och med digitala vårdmöten, och det tillsammans med teamarbetet, tror vi är bidragande framgångsfaktorer till att vi ligger bland de bästa barndiabetesmottagningarna i landet i nationella jämförelser.

På barn- och ungdomsmedicinmottagningen arbetar du vardagar dagtid och du är ledig röda dagar.Om oss på Barn- och ungdomsmedicinmottagning


Barn- och ungdomsmedicinmottagning är en specialistmottagning för barn och ungdomar med medicinska sjukdomar. Vi tar emot barn och ungdomar under 18 år som kommer på remiss från vårdcentral och andra vårdgivare.

Vi arbetar för att skapa trygghet hos patienter och deras vårdnadshavare genom det unika mötet. En trygg patient gör det möjligt för oss att förmedla kunskap. Patient och vårdnadshavare får den kompetens de behöver för att hantera sin situation och kan därigenom uppleva självständighet. När patient och vårdnadshavare får känslan av ”Kan själv!” har vi lyckats med vårt uppdrag!

Vi är en trivsam arbetsplats med bra kamratskap och stor erfarenhet inom barnsjukvård. Vi erbjuder kompetensutveckling relaterade till dina och verksamhetens behov.Din profil


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och företrädesvis med vidareutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, alternativt diabetesvård. Meriterande är erfarenhet av arbete inom barnsjukvård, samt erfarenhet av arbete med diabetespatienter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet utifrån ett barnperspektiv. Att arbeta med barn kräver kreativitet och tålamod för att skapa ett förtroende hos patienten och dennes vårdnadshavare. Bemötandet är avgörande i alla situationer. Det är även viktigt med noggrannhet, samarbetsförmåga, flexibilitet och helhetssyn. Då diabetessjukvården är ett allt mer teknikintensivt område så behöver du ha lätt för att ta till dig ny teknik och trivas med att arbeta med medicinteknisk apparatur.


Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!Ansökan


Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Antal lediga befattningar 2

Sysselsättningsgrad 100%

Referensnummer 2022/611

Sista ansökningsdag 2022-03-09

Kontakt:

Karin Öhman, vårdenhetschef, 033-616 24 31

Facklig företrädare:

Victoria Nordlund, Vårdförbundet, 033-616 34 19 (exp)Om Västra Götalandsregionen


Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion