17 Feb 2022 kl: 00:00
Deltidsbrandmän

Räddningstjänsten Östra skaraborg - Skövde

Skövde Brandman

Deltidsbrandmän

Vi behöver nya deltidsbrandmän!


Räddningstjänsten Östra Skaraborg söker nu personal till våra deltidsstationer i Hova, Gullspång, Mariestad, Töreboda och Tibro. Kanske är just du vår nästa brandman? Den utbildning du behöver får du av oss! Som brandman får du en gedigen utbildning, spännande och omväxlande arbetsuppgifter, en härlig gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion. I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket brett och spännande yrke. Vi hjälper till vid bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm. Exempel på det är vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Vi är även en resurs vid hjärtstopp och vi ofta är först på plats.Arbetsuppgifter


Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman och du inställer dig när larmet går. Vi håller tillsammans beredskap i skift, dygnet runt, alla dagar i veckan, hela året. Du har normalt beredskap var fjärde vecka, men vi kan även hitta andra lösningar. För att hitta en lösning bör du dock bo eller arbeta i aktuellt närområde. Övningar och vidareutbildningar är andra uppgifter som ingår i tjänsten.Kvalifikationer


När du söker till vår organisation finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman utan den utbildning som krävs får du av oss under anställningen. I rekryteringen ser vi istället efter olika kvaliteter och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp.
Du måste ha B-körkort samt goda kunskaper i svenska. Andra språkkunskaper är också en tillgång. Om du inte redan har C-körkort kommer du i takt med organisationens behov att få ta C-körkort där du får utgifterna betalda.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en testdag den 9 april där du får genomgå olika arbetsrelaterade tester samt en intervju. Du kommer också att genomgå en läkarundersökning. Din huvudarbetsgivare måste även ge sitt godkännande till att du tar tjänst hos oss. Som brandman blir du krigsplacerad lokalt vid höjd beredskap.Generell information


Sista ansökningsdag: 2022-03-13
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Timavlönad
Antal tjänster: 8
Tillträde: 2022-04-25
Referensnummer: A1094239


Kontaktperson

Mats Johansson
Avdelningschef RiB och Värn 0500-424016Övrigt


Start 2022-04-25 med fyra veckors grundutbildning. Välkommen med Din ansökan – hos oss får Du gemenskap och utbildning, möjlighet att ta C-körkort samt gör en insats för Din hemort!

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen


Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Området har 121 000 invånare och en yta av 3 100 km. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område.