22 Feb 2022 kl: 00:00

Lidingö Stad - Lidingö

Lidingö Controller

Controller till central ekonomienhet

Controller till central ekonomienhet


Lärande- och kulturförvaltningen, Lidingö stad


Inom Lärande- och kulturförvaltningen arbetar närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, skolor och musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv. Gemensamt för alla verksamheter inom förvaltningen är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Förvaltningens centrala ekonomienhet söker nu två controllers. Enheten driver ekonomiprocesserna på förvaltningen och stöttar verksamhet och politik i frågor relaterade till ekonomi. Tjänsterna är placerade i stadshuset i Lidingö centrum.Arbetsuppgifter


Ekonomienheten på förvaltningen består idag av två controllers och en ekonomichef som alla arbetar tätt tillsammans. Vi har utsedda ansvarsområden men samverkar inom samtliga områden och utsedda områden kan komma att ändras utifrån verksamhetens behov.

Rollen som controller innefattar sedvanliga arbetsuppgifter inom ekonomiområdet så som budget, bokslut, prognoser, rapporter, analyser och redovisningsmässiga avstämningar och rapporteringar. Du är en viktig stödfunktion och arbetar nära förvaltningens chefer, deltar i ledningsgrupper och bidrar med en god och bred kompetens inom ekonomiområdet. Du ger stöd och handfasta råd och är också med och skapar och ser över rutiner. Du är också ett stöd till våra politiker och förser dem med bland annat beslutsunderlag kopplat till förvaltningens ekonomi. I arbetsuppgifterna ingår också arbete med statsbidrag, internkontroll och arbete med räkenskapssammandraget med mera. Du samverkar med controllers och andra ekonomifunktioner i staden.

Genom omvärldsbevakning och nätverkande är du med och utvecklar och driver våra processer framåt.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tid.Vi erbjuder


I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar, friskvårdstimme och tillgång till friskvårdslokal och träningspass i Stadshuset. För oss är det viktigt att du får en god balans mellan jobb och fritid och vi har därför bland annat flextid och möjlighet att arbeta på distans upp till två dagar i veckan. Vi har en central introduktion för nyanställda och workshops i aktivt medarbetarskap. Vi sitter i Lidingö stadshus i ett aktivitetsbaserat kontor som stod klart 2019.Kvalifikationer


Vi söker dig som har en akademisk utbildning i ekonomi från högskola/universitet och som har flerårig erfarenhet från rollen som controller eller motsvarande. Du har arbetat i en roll där du stöttat chefer med budgetansvar och du är van att analysera information och leverera beslutsunderlag. För att trivas i rollen har du intresse för och goda kunskaper om redovisning. Det är meriterande om du har arbetat med ekonomi i en politiskt styrd verksamhet. För rollen krävs goda kunskaper i Office-paketet samt vana att arbeta i ekonomisystem och beslutsstödsystem. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.

För att lyckas i rollen som controller ser vi att du är självgående, serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Vidare har du god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.Övrigt


Tillträde enligt överenskommelse. Inledande provanställning kan bli aktuellt. Individuell lönesättning.

Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen. Välkommen med din ansökan redan idag!

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.
Kontaktinformation


Liselotte Lundstedt
Ekonomichef
08-731 30 32

Facklig representant
nås via stadens växel
08- 731 30 00