9 Jun 2022 kl: 14:11
Controller

Array - SIS Huvudkontor - Stockholm

Stockholm Controller

Controller

Controller


Om arbetsplatsen

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara controller mot ett antal olika institutioner (5-8) och agera som högra hand till institutionschefen i institutionens olika ekonomiska budget- och verksamhetsfrågor. I din roll ansvarar du bland annat för framtagning av budgetunderlag och finansiell uppföljning. Fokus i uppdraget kommer vara inriktad på analys av ekonomiska data för att säkerställa rättvisande redovisning, god regelefterlevnad och ett effektivt resursutnyttjande. En viktig komponent i rollen är att identifiera förbättringsområden och föreslå adekvata åtgärder. Åtgärderna kan sedan innefatta framtagande av nya processer, uppdaterade riktlinjer samt ta fram utbildningar och hålla i dessa för berörd personal. I rollen som controller gentemot våra institutioner är det viktigt med samspelet mellan verksamhet, budget och ekonomiskt utfall, det är väsentligt att controller är väl insatt i hur institutioners verksamhet är uppbyggd. Visst resande förekommer inom ramen av tjänsten och då främst till de institutioner för vilken respektive controller är ansvarig för.

Utöver dina närmsta controllerkollegor som ansvarar för resterande institutioner återfinns även en rad andra olika funktioner och medarbetare på enheten. Schematiskt arbetar övriga kollegor på enheten med inriktning på löpande redovisning, redovisningscontroller analyserar data på detaljerad nivå och finansiella controller med ansvar för myndighetens övergripande analys & budget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna inom statlig verksamhet.
• Erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 Business World.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet eller likvärdigt.
• God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
• Någon form av påbyggnadsutbildning inom ekonomi.
• Erfarenhet från statlig verksamhet och redovisning.
• Goda kunskaper i Visma Proceedo.

För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, ansvarstagande samt kunna organisera och prioritera ditt arbete så att det blir utfört i rätt tid med optimal kvalitet. Du samarbetar lyhört med din omgivning, både kollegor i enheten såväl som övriga medarbetare i organisationen. Du tar initiativ där det behövs och kommer gärna med förslag på förbättringar inom ditt ansvarsområde. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Resor i tjänsten förekommer.

Anställningens omfattning

Tjänsten avser tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.
Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: 2.9.1-3823-2022

Anställning


Arbetstid: Dagtid.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-06-27
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Antal tjänster: 2

Kontaktperson
Freddie Hellström
Enhetschef 010-453 40 12

Fackliga företrädare
Peter Kvist
SEKO 010-453 41 09
Taina Niskala
Saco-S 010-453 40 35
Jenny Kingstedt
ST/OFR 010-453 40 77


Övrigt

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.