22 Feb 2022 kl: 00:00
CNC-operatör till ALO

Clockwork - Mora

Mora Operatör

CNC-operatör till ALO

CNC-operatör till ALO


Om företaget


ALO har verkat i bygden sedan 1938 med stort hjärta för tradition och ursprung. Vi är idag ett modernt teknikföretag och vår verksamhet består av att bygga och leverera maskiner och produktionsutrustning till globala företag inom sågtillverkande industri.

Vi erbjuder en komplett maskinbyggnation från början till slut med exportförsäljning, beredning, inköp, konstruktion, tillverkning, montering, lager, reservdelshantering samt support och service. Vi tror på långsiktighet, kvalitet och kontinuitet. Vi strävar efter att ge våra kunder god service, energieffektiva lösningar och effektivisering av deras processer.

Vårt varumärke och våra produkter har ett gott rykte inom den bransch vi verkar. Vi är innovativa, har hög framtidstro och bra investeringstakt. Genom digitalisering, automatisering och implementering av ny och kostnadseffektiv teknik i våra produkter säkerställer vi att vi kan fortsätta vara en ledande maskintillverkare och leverera våra maskiner ut i hela världen.

Vi investerar tillbaka i företaget för att göra vår arbetsplats trivsammare och effektivare. Vi har uppgraderat vår CNC maskinpark och vi planerar inom de närmaste åren utöka våra lokaler samt investera i ytterligare nya maskiner för att i högre grad säkerställa våra flöden och processer.

Nu söker vi en lösningsorienterad och kvalitetsmedveten CNC-operatör till vår nyinstallerade svarv Okuma LB3000 med drivna verktyg samt Y-axel.Dina arbetsuppgifter


Som CNC-operatör hos ALO är du en viktig nyckelperson. Du ingår i vårt team för skärande bearbetning där man i huvudsak tillverkar ingående delar till de maskiner vi producerar.

I arbetsuppgifterna ingår programmering, riggning, provkörning, produktion samt kontrollmätning. Du ansvarar för att delarna motsvarar ritningskraven, arbetar med förebyggande underhåll och effektivisering.

Detaljerna CAM-bereds av dig som operatör och vi använder MasterCAM som är väl fungerande mot våra maskiner. Vi ger dig fria händer att på bästa och mest kostnadseffektiva sätt producera detaljer från ett ritningsunderlag. Vi värderar och uppmuntrar delaktighet i produktframtagning med våra konstruktörer och montörer.

Vi skiljer oss från många andra industriföretag eftersom vi inte tillverkar någon massproduktion i vår skärande tillverkning. Vi erbjuder istället ett omväxlande jobb med små serier där kvalitet och kostnadseffektivitet är i fokus.

Alla tillverkningsordrar genereras genom vårt affärssystem Monitor och inom din produktionsgrupp så fördelas veckans jobb och utmaningar av teamet som leds av en teamleader. Korta serier och inslag av nya detaljer gör att arbetet blir omväxlande och utmanande.Din profil


Vi söker dig som har:

 • CNC-operatörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av programmering
 • Erfarenhet från metallbearbetning inom svarvning/fräsning
 • Kunskaper i mätteknik och ritningsläsning
 • Utbildning eller erfarenhet av CAM-beredning/MasterCam är meriterande
 • Kunskaper i Monitor är meriterande
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • För att trivas i rollen behöver du vara en självgående och driven problemlösare med ett stort tekniskt intresse. Du och ditt team planerar dagarna själva, tar ansvar för att uppgifterna utförs, ger varandra support och bidrar med förbättringar.

  Du är analytisk, strukturerad, noggrann och tycker om att ha ordning och reda. Du är en lagspelare som förstår vikten av gott samarbete och du värdesätter intresserade och motiverade kollegor samt korta beslutsvägar.  Ansökan


  I denna rekrytering samarbetar ALO med Clockwork Rekrytering. Du blir anställd direkt av ALO. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13/3 via www.clockworkpersonal.se.

  För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Maria Södergren, tfn: 0733-51 27 69

  Vill du läsa mer om ALO så är du välkommen att besöka vår hemsida: www.alocenter.se.  Har du frågor om jobbet?
  Kontakta mig!

  Maria Södergren

  NUMMER: 0733-51 27 69