23 Feb 2022 kl: 00:00
Brandskyddskontrollanter

Räddningstjänsten Storgöteborg - Göteborg

Göteborg Brandinspektör

Brandskyddskontrollanter

BrandskyddskontrollanterHar du skaffat dig goda erfarenheter som skorstensfejartekniker, men känner att det är dags för nya utmaningar? Trivs du att jobba självständigt, men ser vinsterna i att arbeta som ett team där alla hjälper varandra? Då finns nu en unik möjlighet för dig att bli en del av vår verksamhet som brandskyddskontrollant på Räddningstjänsten Storgöteborg.


Som brandskyddskontrollant hos oss arbetar du med samhällsnytta och myndighetsutövning som gör skillnad på riktigt. Räddningstjänstens uppdrag handlar om att skapa ett tryggare samhälle och där spelar ditt arbete en viktig roll. Det är ett ansvarsfullt uppdrag och vi tror att du är någon som sätter kvaliteten på ditt arbete i första rummet. Inom Räddningstjänsten har vi ett arbetssätt som tillåter oss att fokusera på just kvalitet framför kvantitet. Här använder vi oss av de senaste digitala lösningarna för att säkerställa det skäliga brandskyddet i fastigheter. Det här är en flexibel roll där du spenderar mycket tid ute på fältet, så vi tror att du har ett professionellt bemötande i dina kontakter.

Rent praktiskt innebär ditt jobb att kontrollera och dokumentera till exempel rökkanaler, storkök och skorstenar. Du säkerställer att den som är ansvarig för fastigheten lever upp till sitt ansvar avseende skäligt brandskydd. Den tekniska utvecklingen inom vårt område är intensiv, och vi ser att du har ett intresse för den digitala världen och lätt för att lära dig nya verktyg och program. Vi välkomnar en problemlösande inställning och ser gärna att du är aktiv i vårt ständigt pågående förbättringsarbete. Dina idéer gör skillnad.

Du behöver ha


 • utbildning till skorstensfejartekniker enligt MSBF 2014:6 § 14
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • B-körkort.
 • Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet inom yrket och erfarenhet av digitala arbetssätt.

  Nyfiken på tjänsten? Hör av dig så berättar vi mer!  Kontaktpersoner


  Joakim Ögren, enhetschef brandskyddskontroll operativt 031-384 48 45

  Susanne Andersson, HR-specialist 031-335 29 86 eller 0725-29 43 45

  Fackliga företrädare
  Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln tel. 031-335 26 00.


  Anställningen

  Det här är två heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer är planerade vecka 11.
  Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy samt medicinsk kontroll (enligt AFS 2019:3) i samarbete med vår företagshälsa. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.  Ansökan


  Välkommen med din ansökan, märkt diarienummer 0078/22, senast den 6 mars 2022