1 Mar 2022 kl: 00:00

Nouryon - Bohus

Bohus Brand- och säkerhetsingenjör

Brand & skalskyddsspecialist

Brand & skalskyddsspecialistVill du vara med och göra vardagen lättare för människor runt om i världen? Utan att se det möter du oss varje dag i din vardag. Vi finns i dina skosulor, i din mobil och i tidningen du läser. Med ett gemensamt engagemang för innovation, hållbarhet och säkerhet arbetar våra medarbetare dagligen för en hållbar framtid.

Vi söker nu en Specialist inom Brand och Skalskydd till vår site Bohus. Du kommer vara ansvarig för att säkra upp rutiner kring nödlägesberedskap, att säkerställa vårt systematiska arbete med brandskydd (SBA) samt vårt systematiska arbete kopplat till skalskydd. Intresserad? Sök idag!
Arbetsuppgifter och ansvarsområden


Rollen som brand- och skalskyddsspecialist är en nyckelroll på vår anläggning. Anläggningen är Sevesoklassad med både produktion, vattenrening, forskning och utveckling inom grindarna. Som Specialist inom Brand och Skalskydd är du en del av HSE&S teamet och har ett nära samarbete med HSE&S Chef. Du kommer att jobba både med att se till att vi uppfyller myndighets- och lagkrav samt med ständiga förbättringar vad gäller SBA, nödlägesberedskap, brandfarlig vara samt skalskydd. I rollen ingår även ansvar för den tekniska utrustningen som tillhör brand och skalskydd.

Du är sitens kontaktperson gentemot externa aktörer samt interna samarbetspartners där du medverkar i olika projekt.Kvalifikationer


 • 3-årig brandingenjörsutbildning eller likvärdig/motsvarande utbildning och/eller relevant mångårig arbetserfarenhet.
 • God kunskap inom SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete)
 • Gärna arbetserfarenhet från kemisk industri eller brandkår
 • God förståelse för regelverk gällande brand, hälsa, säkerhet och miljö
 • Förmåga att arbeta systematiskt med att sätta strukturer och driva förbättringar
 • Goda samarbets- och kommunikationsförmågor, särskilt med externa aktörer så som myndigheter
 • Förmåga att organisera samt leda utbildningar och presentationer
 • Flytande tal- och skrivkunskaper i svenska och engelska är ett krav


 • Varför Nouryon?


  Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.  Ytterligare information


  Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Bohus. Du kommer att rapportera till HSE Manager.

  Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

  För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Sara Sjölin, Hse Manager, +46709577095, sara.sjolin@nouryon.com  För fackliga frågor:


  Akademikerklubben: Katarina Risö, +46 709 57 74 27

  Unionen: Helene Rosenlund, +46 708 21 18 39

  Ledarna: Sanna Backman, +46 709 57 71 03

  Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com
  Mer om företaget


  Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.  Ansökningsprocessen


  Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen.

  I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.

  Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef.

  Vi ser fram emot din ansökan!


  Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.