9 Jun 2022 kl: 13:44
Boendestödjare till Mora Park i Järna

Array - Stiftelsen Mora Park - Södertälje

Södertälje Pedagog

Boendestödjare till Mora Park i Järna

Boendestödjare till Mora Park i Järna


Om arbetsplatsen

Är du en trygg person med stort intresse för att jobba med barn och ungdomar? Vill du vara med och skapa en miljö där alla känner att de duger som de är? Då är du rätt person för oss! Den viktigaste förutsättningen är att du har ett genuint intresse för barn och ungdomar med olika typer av funktionsvariationer.

Stiftelsen Mora Park är en antroposofiskt inspirerad organisation som bedriver en resursskola med Waldorfinriktning och LSS boenden för barn och ungdomar med olika funktionsvariationer.
Mora Park LSS boende erbjuder boende för barn och ungdomar enligt 9§8 LSS på två natursköna platser, Järna och Hölö. Vi har 5 boenden där barnen/ungdomarna bor på heltid.

Arbetsuppgifter

Som boendestödjare kommer du att ledsaga våra barn och ungdomar i deras vardag. Allt arbete sker utifrån individens egna behov och förutsättning. Då barnen och ungdomarna har olika typer av funktionsvariationer behöver de hjälp och stöd med många saker i vardagen. Inom omvårdnadsarbetet ingår bland annat omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning för ökad självständighet.

I praktiken handlar det om att följa upprättade genomförandeplaner och rutiner som barnen och ungdomarna behöver i sin vardag, men samtidigt känna dig bekväm med att tänka om när det oförutsedda händer. Vi hittar lösningarna tillsammans, men du behöver vara beredd på att ta stort eget ansvar.

Utåtagerande situationer kan uppstå vilket, gör att vi arbetar med lågaffektivt bemötande och positivt beteendestöd (PBS).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse att arbeta med barn och ungdomar med olika funktionsvariationer och med tilläggsproblematik.

Du har en gymnasial utbildning inom vård och omsorg så som socialpedagog, barn och fritid eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med utmanande beteende så som utåtagerande samt förmåga att arbeta konsekvent och systematiskt utifrån metod. Du har goda kunskaper i dokumentation samt är flytande i svenska både muntligt och skriftligt. Körkort är ett krav. Det är meriterande om du har kunskaper kring metoder så som positivt beteendestöd (PBS), tillämpad beteendeanalys (TBA) och Bergenmodellen.

Det är viktigt att du är trygg i dig själv, snabbt kan anpassa dig till nya situationer samt är flexibel och kan hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt.

Du är aktivt deltagande i arbetsteamet och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt. Du tar ansvar för ditt arbete och följer gemensamma beslut, riktlinjer och rutiner. Arbetet utgår ifrån en genomförandeplan och social dokumentation sker kontinuerligt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansök senast: 2022-08-12
Referensnummer: A1131321-2022-11
Antal annonserade arbetstillfällen: 2
Tillträde enligt överenskommelse, intervjuer och urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Maria Fransson

Arbetsledare

070 6022127

maria.fransson@morapark.se

Övrigt

På Mora Park arbetar vi utifrån vår värdegrund mod, innerlighet, lekfullhet och trygghet. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Hos oss på Mora Park erbjuds du ett meningsfullt arbete med goda anställningsvillkor och utvecklingsmöjligheter. Vi värnar om god arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet, lärande och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Som medarbetare hos oss omfattas du av förmåner och försäkringar. Du får ett generöst friskvårdsbidrag, en god introduktion, närvarande och stöttande ledare, handledning och utbildning. Vi har kollektivavtal.

Läs mer: http://morapark.se