10 Jun 2022 kl: 07:59
Barn- och elevhälsochef som vill bygga upp en ny enhet

Array - Danderyds kommun - Stockholm

Stockholm Barn- och elevhälsochef

Barn- och elevhälsochef som vill bygga upp en ny enhet

Barn- och elevhälsochef som vill bygga upp en ny enhet, Danderyds kommun

Var med och gör Sveriges bästa kommun ännu bättre. Danderyds kommun erbjuder gemenskap, utveckling och delaktighet på jobbet. Vi gör skillnad och skapar värde i vardagen i dialog med alla som lever, bor och verkar här. Genom närhet och korta beslutsvägar får du möjlighet att ta ansvar och jobba med både delar och helhet i ditt yrke. Här växer vi tillsammans med engagerade invånare, företag och kompetenta kollegor i trädgårdsstadens vackra miljö. Ta steget till ett utvecklande och hållbart arbetsliv i en lagom stor kommun nära allt.

Elevhälsan ska enligt skollagen främst vara förebyggande och hälsofrämjande. Elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. När skolarbetet har fokus på det som får elever att må bra behövs mindre tid för det åtgärdande arbetet. Pedagogerna och elevhälsans personal kan bidra på olika sätt genom att arbeta i tvärprofessionella team för att skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig skola präglad av hög kvalité för våra elever.

Har du tidigare erfarenhet av elevhälsoarbete, gärna som chef, samt goda kunskaper inom skollagstiftning och/eller hälso- och sjukvårdslag när det gäller barns och elevers rätt till utbildning utifrån unika förutsättningar och behov? Då kan du vara den vi söker! Du kommer att bli en avgörande länk i arbetet att skapa en likvärdig skola där alla elever har samma rätt till elevhälsa.


Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att bygga upp en gemensam elevhälsa för de kommunala skolorna. Inledningsvis har du personalansvar för skolläkaren, två centralt placerade speciallärare samt ungdomsmottagningens tre kuratorer. Allt eftersom den nya enheten utvecklas kan succesivt fler professioner ingå i enheten. I din roll förväntas du samordna och leda elevhälsans olika professioner. Det främjande och förebyggande arbetet ska betonas och bedrivas salutogent med ett inkluderande förhållningssätt. Arbetet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv från förskolan till gymnasiet med fokus på ökad måluppfyllelse.

Du ansvarar för att ta fram rapporter, analyser, utredningar och sammanställningar och leder barn- och elevhälsans interna systematiska kvalitetsarbete. Du kommer också att arrangera och hålla i utbildningar för personal inom olika professioner om elevhälsans arbete. Vidare ingår du i den grupp på förvaltningen som ansvarar för mottagandet i de kommunala skolornas resursklasser. I uppdraget ingår också att driva samverkansarbetet mellan elevhälsa och andra aktörer (exempelvis fritid och socialtjänst) för bästa möjliga resultat.

I tjänsten ingår även att vara verksamhetschef för elevhälsans medicinska samt psykologiska insats enligt hälso- och sjukvårdslagen samt chefsansvar för den kommunala delen av ungdomsmottagningen.

Som chef för elevhälsan är du direkt underställd, och rapporterar till verksamhetschefen för grundskola och gymnasieskola på Bildningsförvaltningen. Rektorerna blir viktiga kollegor i ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har relevant akademisk examen.
• Har erfarenhet från arbete inom elevhälsa.
• Är förtrogen med aktuella styrdokument.
• Har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete.
• Har erfarenhet av att leda i förändring.

Vi ser det som meriterande om du har genomgått ledarskaps- eller chefsutbildning och verkat i politiskt styrd organisation.

Du är en nätverkande och omvärldsbevakande ledare som skapar goda möjligheter till samverkan såväl inom som utanför organisationen. Du ser vikten av att vara uppdaterad inom den forskning som finns inom barn- och elevhälsoområdet och du vill dela med dig av kunskap för att utveckla hela skolan och förskolans verksamhet. Du är trygg och kommunikativ i ditt ledarskap med en god strategisk och analytisk förmåga.

Som person är du driven, utåtriktad och utvecklingsorienterad. Du har ett starkt engagemang för att skapa ett flexibelt och skickligt barn- och elevhälsoteam som tar sig an de utmaningar som finns i Danderyd. Du har alltid barn och ungas bästa i dina tankar. Du har förmåga att entusiasmera, engagera och samarbeta med alla du möter i din roll med ett mod att agera prestigelöst. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs.

Ansökan

Senaste ansökningsdag: 2022-06-19.

Arbetsgivarens referensnummer: A1132098.

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal platser: 1.

Kontaktperson(er)

Maria Weståker, Verksamhetschef för grund- och gymnasieskolan.

Telefon: 08-568 913 87.

E-post: maria.westaker@danderyd.se.

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens Kontaktcenter,

Telefon: 08-56891000ÖvrigtDanderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Besök gärna vår jobbportal https://www.danderyd.se/ovriga-verksamheter/jobb/ om du vill veta vad våra chefer säger om kommunens uppdrag och utvecklingen framåt. Här kan du också samla information, bland annat om våra förmåner. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.