14 Feb 2022 kl: 00:00
Barn- och elevhälsachef

Chefspoolen - Värnamo

Värnamo Enhetschef

Barn- och elevhälsachef

Barn- och elevhälsachef, Värnamo kommun


Värnamo är en tillväxtkommun mitt i det kreativa hjärtat av Småland. Som en av 2800 medarbetare är du med och utvecklar Värnamo kommun, förverkligar drömmar, skapar, upplever, är delaktig och tar ansvar. Vår vision är: ”Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen – 40.000 invånare år 2035”.


Mer om oss på www.värnamo.se


Om arbetsplatsen


Vill du jobba på en arbetsplats med optimism, framåtanda och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas. Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?
Då är Barn- och utbildningsförvaltningen i Värnamo kommun något för dig. Värnamo är en kommun med strategiskt läge och stor tillväxtpotential. Ett framgångsrikt näringsliv, hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med drygt 33 000 invånare. Förvaltningen har idag ca 1350 anställda varav ca 25 personer arbetar på barn- och utbildningsförvaltningens kansli. Som barn- och elevhälsachef är du direkt underställd förvaltningschefen och är en del av förvaltningens ledningsgrupp.Arbetsuppgifter


Som barn- och elevhälsachef har du en betydelsefull roll för att skapa förutsättningar för en likvärdig skola med hög kvalité för våra barn, elever och vårdnadshavare. Du kommer tillsammans med verksamhetschefer och rektorer utveckla, samordna och följa upp och samordna förvaltningens övergripande barn- och elevhälsoarbete. Till din hjälp har du en utvecklingsgrupp för barn- och elevhälsan samt ledningsansvarig skolsköterska.
Du är en del i förvaltningens ledningsgrupp där du representerar barn- och elevhälsan med fokus på hela barn- och utbildningsförvaltningens uppdrag
Verksamheten omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. I uppdraget ingår personal-, verksamhets- och budgetansvar för elevhälsan.
Uppdraget innebär att vara chef för ca 25 medarbetare centralt i förvaltningen såsom skolläkare, skolsköterskor, skolpsykologer, specialpedagoger med fördjupning inom tal och språk, skollogopeder.
I uppdraget ingår att vara verksamhetschef enligt hälso- och sjukvårdslagen.

Du ansvarar för att rapportera, analysera, sammanställa, skriva underlag, handlingar till utredningar och ärenden i förvaltningen och barn- och utbildningsnämndKompetens och erfarenhet


 • relevant akademisk examen
 • dokumenterat god erfarenhet av att arbeta med utbildning och elevhälsafrågor på en strategisk nivå
 • kunskap inom hälso- och sjukvårdslagstiftningen är meriterande
 • ledarerfarenhet från utbildningsverksamhet är meriterande
 • körkort är ett krav
 • Du har god kunskap om kommunal organisation och offentlig verksamhet och för tjänsten adekvat digital kompetens.
  Du är öppen och välkomnande i mötet med andra har mod att tänka nytt och har drivkraft att omsätta tankarna till handling.
  Du har god analytisk förmåga och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete.
  Du har god förmåga till samarbete både internt och externt samt att se verksamheten i ett helhetsperspektiv.

  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  Övrigt


  Anställningsform: Tillsvidareanställning. Flextidsavtal finns

  Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

  Löneform: Vi tillämpar individuell lönesättning

  Sysselsättningsgrad: 100%  Upplysningar

  För upplysningar om tjänsten: Förvaltningschef Johan Grahn, Barn- och utbildningschef, 0370-37 70 00, johan.grahn@edu.varnamo.se
  För upplysningar om rekryteringsprocessen: Rekryteringskonsult
  Staffan Engberg, 0768-15 45 44, staffan.engberg@chefspoolen.se
  Fackliga organisationer nås via kontaktcenter 0370-37 70 00  Ansökan


  Sista ansökningsdag: 2022-03-07
  Du skickar in din ansökan och CV, skrivna på svenska, via ansökningsformuläret nedan.