14 Feb 2022 kl: 00:00

Region Kronoberg - Växjö

Växjö Avdelningschef

Avdelningschef till operation och steriltekniska enheten på anestesikliniken

Avdelningschef till operation och steriltekniska enheten på anestesikliniken


Om arbetsplatsen


Vi kompletterar nu vårt team på operation och steriltekniska enheten med ytterligare en avdelningschef. Trivs du i en miljö som kännetecknas av utveckling, engagerade medarbetare och där det gäller att vara lösningsorienterad? Har du dessutom en bakgrund inom hälso- och sjukvård? Då kan det vara just dig vi söker!

Anestesikliniken är en klinik med verksamheter i både Växjö och Ljungby. Här ingår enheter inom anestesi, intensivvård, operation och sterilteknik. Vi är cirka 350 medarbetare som arbetar i en bred och mångfacetterad verksamhet i en teknikintensiv miljö. Vi har mycket nära samarbete med många andra kliniker och specialiteter.

Operation är vår största enhet med cirka 120 medarbetare och på den steriltekniska enheten arbetar omkring 20 medarbetare idag. Här blir du en av tre avdelningschefer som tillsammans ansvarar för dessa enheter med särskilt ansvar för några av våra interna sektioner så som: kirurgi, ortopedi, gyn, öron, näsa, hals och sterilteknik.

Anestesikliniken ska vara en arbetsplats att vara stolt över. Vi arbetar efter målet att vara en attraktiv, rolig, nytänkande och utvecklande arbetsplats som både kan locka till sig och behålla kompetent personal.

Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare – helhet, tillit och tydlighet. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”.Arbetsuppgifter


I rollen som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen för anestesikliniken med delat budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för operation och den steriltekniska enheten. Du har personalansvar för medarbetarna på dessa enheter tillsammans med de andra två avdelningscheferna och du är närmast chef för medarbetarna på de interna sektioner som fördelas till dig. Utöver detta ansvarar du för verksamhetsutveckling och uppföljning av de mål som är kopplade till dina sektioner samt för information och utbildningsinsatser inom dessa områden.

Du kommer arbeta i tät dialog och nära samarbete med klinikens avdelningschefer och stödfunktioner, där du rapporterar till verksamhetschefen. Som stöd till dig som chef finns bland annat bemanningsplanerare, sektionsledare och en samordnare på kliniken.

Här arbetar vi tillsammans för en effektiv, tillgänglig och god sjukhusvård i Kronoberg.

Vi erbjuder dig:

• En stor möjlighet att påverka och utveckla enheterna framåt
• Interna och externa chefsutbildningar
• Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region Kronoberg
• Möjlighet att påverka hur framtidens anestesiklinik ska se ut i samband med att ett nytt sjukhus ska byggas.Kvalifikationer


Vi söker dig med erfarenhet från hälso- och sjukvården och ser det som önskvärt om du tidigare har någon form av ledarerfarenhet med personalansvar. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat med processutveckling.

Som ledare gillar du att växla mellan de operativa och det strategiska arbete som krävs i rollen. Du är lösningsfokuserad och har förmågan att driva gruppen framåt likväl som du kan bromsa när det behövs.

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig som:

• Tillämpar ett kommunikativt och tydligt ledarskap

• Etablerar trovärdighet; tvekar inte att anta utmaningar och förmedlar energi och optimism i kommunikation med andra

• Samarbetar med andra snarare än konkurrerar; delar ansvar för mål och hjälper till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera

• Följer upp hur arbetet går framåt gentemot mål och samordnar resurser utifrån det.

• Är målfokuserad och har god förmåga att ta fram planer, såväl kort- som långsiktiga, samt integrera dessa i verksamheten.

Vi tillämpar personlighet- och problemlösningstest som underlag i urvalet, vilket tillsammans med CV avgör vilka som går vidare till intervju.

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars. Intervjuer planeras att genomföras under v. 10 och 11.Ansökan


Sista ansökningsdag: 2022-03-03

Referensnummer: RK 10/22

Tillträde enligt överenskommelse

Du har ett chefsförordnande på fyra år, med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Löneform: Månadslön.

Arbetstid: Dagtid.

FörtroendearbetstidKontaktpersoner


Therese Paldan

Verksamhetschef Anestesikliniken 0470-58 83 46

Sanna Andersson

HR-Konsult 0470-583829 sanna.s.andersson@kronoberg.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter

Nås via växeln 0470-58 80 00Övrigt


Fackliga representanter: Anna Alldén (kommunal), Lisa Palm (Vårdförbundet), Sandra Wiezell (Kommunal), Roger Ellström ( KLL)

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.