22 Feb 2022 kl: 00:00

Region Kronoberg - Växjö

Växjö Avdelningschef

Avdelningschef till klinisk fysiologi

Avdelningschef till klinisk fysiologi


Om arbetsplatsen


Trivs du på en arbetsplats som kännetecknas av utveckling och engagerade medarbetare? Är du dessutom en lyhörd och strukturerad ledare? Då kan det vara just dig vi söker till uppdraget som avdelningschef på klinisk fysiologi!

Klinisk fysiologi arbetar inom områdena klinisk fysiologi, nuklearmedicin och klinisk neurofysiologi. Vi utför analyser av olika organs funktion och använder oss av olika tekniker så som ultraljud, nuklearmedicin och elektrofysiologi. Varje år genomförs ca 19.000 undersökningar och vi har både elektiva och inneliggande patienter. I vårt arbete har vi ett tätt samarbete med bland annat röntgen, barnkliniken och medicinkliniken. Hos oss arbetar ca 30 medarbetare inom professionerna administrativ assistent, medicinsk sekreterare, biomedicinsk analytiker och läkare.

I vår verksamhet finner du fantastiska kollegor som värnar om gott medarbetarskap! Vi utgår från patientens bästa och arbetar ur ett helhetsperspektiv. Vår verksamhet präglas av god kvalitet och en ständig strävan att utvecklas. Nu söker vi dig som vill arbeta tillsammans med oss i en utvecklande verksamhet och som vill bli vår nya avdelningschef!

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”.Arbetsuppgifter


Dina arbetsuppgifter som avdelningschef är att leda och utveckla avdelningen och dess medarbetare mot uppsatta mål. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att leda på både operativ och strategisk nivå. Du har det övergripande ansvaret för kliniken, vilket innefattar ekonomi, arbetsmiljö och personalansvar för ca 25 medarbetare. I arbetsgruppen ingår 5 sektionsledare.

Klinisk fysiologi är idag en fristående klinik men kommer under våren att slås samman med röntgen till en gemensam bild- och funktionsmedicinklinik. Du kommer att ingå den gemensamma klinikledningen och förväntas vara med och driva klinikgemensamma frågor.

Som avdelningschef är du drivande i den utveckling som pågår inom verksamheten och coachar dina medarbetare i deras dagliga arbete. Vi jobbar aktivt med kompetensväxling och att ta tillvara på våra medarbetares styrkor och engagemang. Vi har spännande utmaningar framåt och kommer bland annat arbeta med införandet av ett nytt journal- och bildhanteringssystem. I detta arbete finns det en projektgrupp som ansvarar för införandet men du som avdelningschef kommer ha en central roll i att stötta och möjliggöra förändringsarbetet.

Vi erbjuder dig:
• En stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten
• Interna och externa chefsutbildningar
• Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region KronobergKvalifikationer


Vi söker dig som är lyhörd och strukturerad och som trivs med att växla mellan det operativa och strategiska arbete som krävs i rollen. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som ledare med personalansvar och om du innehar en medicinsk utbildning. Dock är det viktigaste för oss att hitta rätt person som har de egenskaper som krävs för uppdraget. Du är en modig och motiverad ledare som leder utifrån helhet, tillit och tydlighet. Du är en förebild i det dagliga arbetet och främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan.

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig som:
– Agerar när andra tvekar och sätter upp höga mål samt tar tag i olösta problem
– Initierar, anpassar och hanterar förändrings- och utvecklingsinsatser
– Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt
– Håller andra informerade; ger specifik och konstruktiv feedback.
– Har en god självkännedom och drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen

Vi tillämpar personlighet- och problemlösningstest som underlag i urvalet, som tillsammans med CV avgör vilka som går vidare i processen.

Välkommen med din ansökan!Anställningens omfattning


Tillträde enligt överenskommelse.

Du har ett chefsförordnande på fyra år, med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Ansökan


Referensnummer: RK 13/22

Sista ansökningsdag: 2022-03-10
Kontaktpersoner


Therese Litsin
Verksamhetschef 0470- 58 73 00
Isabella Lowentoft
HR-specialist 0470- 58 25 85 isabella.lowentoft@kronoberg.se

Fackliga företrädare
Anna Eklund
Vårdförbundet Nås via växel (0470-588000)
Elisabeth Nilsson
Vision Nås via växel (0470-588000)
Daniel Manna
KLL Nås via växel (0470-588000)
Övrigt


Här ges en frivillig möjlighet att bifoga ditt CV, betyg och intyg.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.