14 Jun 2022 kl: 08:08
Arbetsmarknadshandläggare

Array - Vimmerby kommun - Vimmerby

Vimmerby Handläggare/Utredare

Arbetsmarknadshandläggare

Arbetsmarknadshandläggare


Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker två Arbetsmarknadshandläggare till enheten för arbete och integration, AMI. AMI ingår organisatoriskt under indvid och familjeomsorg, IFO. Tjänsterna är tillsvidareanställningar och ni kommer ingå i en arbetsgrupp bestående av fem arbetsmarkandshandläggare, två integrationshandläggare samt en koordinator. Arbetet leds av en enhetschef.

Ditt nya jobb


Enhetens uppdrag är att arbeta med personer som står utanför arbetsmarknaden, för att de ska närma sig egenförsörjning och ett självständigt liv. Uppdraget innefattar också att ge nyanlända stöd under etableringsfasen.

AMI:s huvudsakliga mål är att främja den enskilde individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och på sikt bli självförsörjande, utifrån sina egna förutsättningar. Eftersom alla människor har olika bakgrund och förutsättningar är målsättningen att vi ska arbeta individuellt och flexibelt för att se varje människas möjligheter.

Deltagarna erbjuds insatser som exempelvis arbetsträning/arbetsprövning, språkträning, coaching, kartläggning av resurser och hinder, arbetsförmågebedömning, jobbsökarverksamhet, arbetsgivarkontakter och praktik. Verksamheten har ett aktivt samarbete med kommunens övriga enheter, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, näringslivet, föreningar och Regionen. Vi arbetar utifrån Supported Employment. Målsättningen med Supported Employment är att stötta människor vars mål är att finna, få och behålla en anställning på den reguljära arbetsmarknaden.Kravprofil


 • högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning, arbetsterapi eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • B-körkort
 • erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsfrågor och målgruppen är meriterande
 • För att trivas och passa för uppdraget behöver du som person vara relationsskapande och ha ett serviceinriktat bemötande. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och lätt för att anpassa dig till olika situationer och sammanhang. Du är professionell i din yrkesroll och handlar i enlighet med fattade beslut och kan genom ditt arbetsengagemang få andra med dig. Arbetsgruppen arbetar mycket med sociala normer och genom att vi jobbar väldigt nära varandra så är det viktigt att kunna vara en god lagspelare. Ett tydligt motto i gruppen är att vi ”pratar med varandra och inte om varandra”.


  Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.  Anställningens omfattning


  Anställningsform: Tillsvidare
  Sysselsättningsgrad: 100%
  Tillträde: Enligt överenskommelse  Ansökan


  Sista ansökningsdatum: 2022-06-30

  Urval och intervjuer sker löpande och vi har som mål att vara klara med rekrytreringen i månadsksiftet augusti/september.

  Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.
  Vimmerby kommun som arbetsgivare


  Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se
  Övrigt


  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

  Varmt välkommen med din ansökan!  Kontaktpersoner


  Ingemar Bertholdsson

  Enhetschef enheten för arbete och integration

  0492-76 90 09

  ingemar.bertholdsson@vimmerby.se